ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Χθεσινή Πορεία της Ε.Ο.Ν. για την Ε.Ο.Κ.Α. (φώτο)

Τίμησε την έναρξη του Αγώνος για την απελευθέρωση της Αφροδισίας από την αγγλική κατοχή

Χθεσινή Πορεία της Ε.Ο.Ν. για την Ε.Ο.Κ.Α. (φώτο)

Πρώτη Απριλίου 1955 στην Κύπρο η Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.), του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, σαλπίζει την έναρξη του Αγώνος για την απελευθέρωση της Αφροδισίας από την αγγλική κατοχή και την Ένωση με την Μάνα Ελλάδα.

Επί τέσσερα έτη τα αμούστακα παλληκάρια της βαθυσκίου Δρυός του Γένους μέσα από δολιοφθορές, ενέδρες και μάχες ασυναγωνίστου θάρρους και ανδρείας καταφέρνουν να ταπεινώσουν την πιο ισχυρή αυτοκρατορία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Για κάθε νέο Έλληνα και νέα Ελληνίδα η σημερινή ημερομηνία αποτελεί ορόσημο προς συστράτευση στον αέναο, δύσβατο και αδιάλειπτο Εθνικό Αγώνα για τα διαχρονικά δίκαια του Κυπριακού και εν γένει Ελληνισμού, ημέρα κατά την οποία το Κίνημά μας, η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν. επέλεξε να θέσει και τη δική της αγωνιστική αφετηρία με την ευλογία του παναγάθου Τριαδικού Θεού.

Ο Ανεξάρτητος και ακομμάτιστος Σύλλογός, η Ε.Ο.Ν., όπως κάθε χρονιά, παρευρέθηκε στην ετησίως καθιερωμένη Μεγάλη Πορεία Τιμής και Μνήμης μετά λαμπαδηδοφορίας, συνθημάτων και ελληνικών σημαιών για το Έπος της ΕΟΚΑ στην Αθήνα μαζί με την φοιτητική παράταξη ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.

Έχοντας γράψει απροσμέτρητα χιλιόμετρα στο πεζοδρόμιο, σε πλατείες και σε δημόσιες συγκεντρώσεις, ως Ε.Ο.Ν. μαζί με τους Κυπρίους συναγωνιστές, εκκινώντας από την περιοχή των Αμπελοκήπων και διασχίζοντας όλην την Αθήνα μέχρι τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως Εθνικιστές ΔΡΑΣίτες και ΕΟΝίτες, Κύπριοι και Ελλαδίτες νέοι, διακηρύξαμε εν άσματι τις ιδέες μας που συνέχουν τον κοινό Εθνικό Αγώνα.

Στις 12 ακριβώς κάτωθεν των ιερών μαρμάρων του Παρθενώνος ηκούσθη το “Ήταν 1η Απριλίου” και εψάλθη ο Εθνικός μας ύμνος, στέλνοντας παντού το μήνυμα πως η πάλη για την Λευτεριά της Πατρίδος μας δεν τελευτεί.

Το παράδειγμα των τέκνων του Αρχηγού Διγενή και απελευθερωτικός Αγών της ΕΟΚΑ ίστανται εισέτι πρότυπο ανδρείας και θυσίας για Πίστη, Ελευθερία, Πατρίδα. Η Αγωνιστική παρακαταθήκη τους μεταφράζεται στο δικό μας χρέος να υπεραμυνθούμε των Εθνικών συμφερόντων μας στην Κύπρο, παλεύοντας για την απόσυρση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και την επίτευξη του ονείρου για Ένωση με τον Εθνικό κορμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.