ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπό κατάληψη σήμερα τα περισσότερα σχολεία των Χανίων

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων

Υπό κατάληψη σήμερα τα περισσότερα σχολεία των Χανίων

Υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο κατάργησης κάποιου λυκείου και της μετατροπής του σε πειραματικό.

Από νωρίς το πρωί γονείς και μαθητές προχώρησαν στο κλείσιμο των σχολείων τους, ζητώντας να βρεθεί λύση και τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την μετατροπή κανενός σχολείου της πόλης σε πειραματικό.

Υπό κατάληψη τελούν το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χανίων, το 5ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Χανίων, το 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Χανίων, το Μουσικό σχολείο, το Γυμνάσιο Σούδας, το ΕΠΑΛ Μουρνιών, το Γυμνάσιο Μουρνιών, το 2ο ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, το ΓΕΛ Ακρωτηρίου.

Στην πόλη των Χανίων λειτουργεί πειραματικό γυμνάσιο, ωστόσο δεν έχει βρεθεί χώρος για την στέγαση πειραματικού λυκείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και η εκπαιδευτική κοινότητα τονίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι με την ίδρυση και λειτουργία πειραματικού λυκείου, ωστόσο ζητούν να βρεθεί κτίριο για να στεγαστεί το πειραματικό λύκειο, χωρίς να καταργηθεί κάποιο από τα λύκεια της πόλης που σήμερα λειτουργούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.