Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις από την Κρήτη έως τον Έβρο

Δύο τα μπλόκα στη Θεσσαλία

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις από την Κρήτη έως τον Έβρο

Οι αγρότες «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους, καθώς προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα από την Κρήτη έως τον Έβρο.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις των οφειλόμενων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.

Στον κόμβο της Νίκαιας αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (30/11) να παραταχθούν τα τρακτέρ από τη Λάρισα, την Ελασσόνα, τον Τύρναβο, την Αγιά και τα Φάρσαλα και σύμφωνα με τον πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, έχουν σκοπό να βγουν στην Εθνική Οδό και να την καταλάβουν.

Εν τω μεταξύ, ο Δεκέμβριος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αναμένεται να είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας πληρωμών για τους αγρότες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η προκαταβολή είναι μικρότερη κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, γιατί υπολογίστηκε με βάση τα πραγματικά δεδομένα των αγροτών, ενώ πάνω από 44.000 παραγωγοί εξαιρέθηκαν της πληρωμής, είτε γιατί δεν κρίθηκαν επιλέξιμα τα αγροτεμάχια που δήλωσαν, είτε γιατί υπήρχαν αναντιστοιχίες με την ταυτότητα των ακινήτων, είτε γιατί οι διαθέσιμοι βοσκότοποι δεν κάλυπταν το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

Από τη Δευτέρα (1/12) πάντως, θα μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους οι παραγωγοί.

Παράλληλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν έντονη κριτική για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενισχύσεων και το ύψος τους.

Δύο τα μπλόκα στη Θεσσαλία

Δύο μπλόκα αναμένεται να στηθούν στη Θεσσαλία, το ένα στον κόμβο της Νίκαιας όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από τη Λάρισα, την Ελασσόνα, τον Τύρναβο, την Αγιά, τα Φάρσαλα αλλά και τη Μαγνησία και το δεύτερο στον Ε65 από τους αγρότες της Καρδίτσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.