ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Το δημοφιλές κινεζικό WeChat διέγραψε όλους του λογαριασμούς των ομοφυλόφιλων

Το δημοφιλές κινεζικό WeChat διέγραψε όλους του λογαριασμούς των ομοφυλόφιλων

Εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του δημοφιλούς στην Κίνα social media WeChat να διαγράψει όλους τους λογαριασμούς που σχετίζονται με ομοφυλόφιλους.

Από τη μία υπάρχει η πλευρά που κάνει λόγο για προσπάθεια «φίμωσης» των ομοφυλόφιλων κι από την άλλη ότι «ήταν καιρός πια να γίνει κάτι τέτοιο».

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Κίνα το 1997, ενώ θεωρούταν ψυχική ασθένεια έως το 2001, ωστόσο οι ομοφυλόφιλου αντιμετωπίζουν ακόμα σοβαρές διακρίσεις. Δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες των ομοφυλόφιλων στο WeChat είδαν όλο το υλικό που είχαν αναρτήσει να εξαφανίζεται.

Πέρα από ένα μήνυμα πως παραβίασαν τους κανονισμούς, το WeChat δε δίνει άλλες εξηγήσεις για το κλείσιμο των λογαριασμών, ενώ η Tencent δεν πρόσφερε κάποια δήλωση. Η κίνηση του WeChat εκλαμβάνεται ως μια προσπάθεια να μπει ένα όριο στην διαδικτυακή δραστηριότητα των ομοφυλόφιλων , αφού πέρυσι ακυρώθηκε και η εβδομάδα εορτών τους, μετά από 11 χρόνια διοργανώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι δραστηριότητές μας δε θα σταματήσουν λόγω της κατάργησης των λογαριασμών. Αντιθέτως, ελπίζουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία να αρχίσουμε από την αρχή με στόχο τα φύλα και την κοινωνία και να προωθήσουμε το κουράγιο και την αγάπη», σχολίασε η Ζhihe Society του Fudan University.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.