ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Τέλος από 19 Ιουλίου στις απαγορεύσεις παρά τα κρούσματα

Βρετανία: Τέλος από 19 Ιουλίου στις απαγορεύσεις παρά τα κρούσματα

Στην Βρετανία, επί μια εβδομάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι σταθερά πάνω από 30.000, αλλά από τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, οι κοινωνικές αποστάσεις καταργούνται, ωστόσο συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους όπου κρίνεται πως είναι πιθανή η ταχεία μετάδοση του ιού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως αυτή είναι η ώρα για χαλάρωση μέτρων καθώς τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο δύσκολη η κατάσταση λόγω πτώσης της θερμοκρασίας.

O υπουργός Υγείας της Βρετανίας, από την πλευρά του, Σατζίντ Χαβίντ, διεμήνυσε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή που αίρεται η πλειονότητα των περιορισμών στη Βρετανία, επιστήμονες εκτιμούν ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει ανοσία και επομένως είναι αθωράκιστο απέναντι στον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, μολυσμένοι από τη νόσο Covid-19 είναι 15 εκατομμύρια άνθρωποι, που αντιστοιχεί σε περίπου 27% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Warwick, Ματ Κίλινγκ, ότι ένα 33% του κόσμου κινδυνεύει να μολυνθεί από το ινδικό στέλεχος, το οποίο είναι το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Αλβιόνα, καθώς απαρτίζει πάνω από το 90% των λοιμώξεων στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.