ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Μάλτα ανέστειλε για το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους – Εγκατέλειψε το σχέδιο για απαγόρευση εισόδου

Η Μάλτα ανέστειλε για το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους – Εγκατέλειψε το σχέδιο για απαγόρευση εισόδου

Η Μάλτα εγκατέλειψε απόψε το σχέδιό της να κλείσει τα σύνορα για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19, λίγες ώρες προτού να τεθεί σε ισχύ αυτό το μέτρο που ανακοινώθηκε στις 9 Ιουλίου γιατί απλά κατάλαβε ότι αν κάποιος είναι εμβολιασμένος δεν σημαίνει ότι δεν μολύνεται και δεν μεταδίδει τον ιό.

Αντί για αυτό οι αρχές θα επιβάλλουν καραντίνα στους μη εμβολιασμένους επισκέπτες.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσο να διαχωρίσει την κοινωνία μέσω τιμωρίας όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Τα άτομα που φτάνουν στη Μάλτα (…) χωρίς να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι υποχρεωμένα να μπαίνουν σε καραντίνα για μια περίοδο», ανέφερε η κυβέρνηση απόψε.

Η Μάλτα έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα το 79% του ενήλικου πληθυσμού της και προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 85%.

Τον Ιούνιο, για αρκετές ημέρες, δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα της Covid-19, όμως την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν απότομα οι μολύνσεις.

Έτσι έρχεται να επιβεβαιωθεί ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας τόνισε: «Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν κατασκευαστεί για να μην κολλάς και να μην μεταδίδεις. Αν διαβάσετε από τις οδηγίες του προϊόντος, από την κεντρική έγκριση, αυτός που εμβολιάζεται δεν προστατεύεται από την μόλυνση αλλά από την κακή έκβαση, επομένως μπορεί να συνεχίζει να μεταδίδει.

Αυτά τα εμβόλια προστατεύουν αυτόν που τα έχει κάνει. Δεν κάνουν τείχος ανοσίας».

Κάτι που παραδέχονται και οι ίδιες οι εταιρείες, αλλά φαίνεται και σε όλες τις μελέτες. Δηλαδή πως ένας πολίτης εμβολιάζεται για δική του προστασία, ώστε να έχει λιγότερες πιθανότητες να κάνει βαριά νόσο. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος για «αντικοινωνική συμπεριφορά» κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς και ο εμβολιασμένος μεταδίδει.

Νωρίτερα η Μάλτα είχε αποφασίσει ότι θα γίνονται δεκτοί μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι (για τη νόσο Covid-19).

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση της ελεύθερης κυκλοφορίας», είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς την απόφαση της Μάλτας να κλείσει τα σύνορά της σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid19.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σήμερα για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έναντι της απόφασης της Μάλτας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης, ισότητας και κράτους δικαίου, Κριστιάν Βίγκαντ, απάντησε τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Μάλτα ενημέρωσε την Επιτροπή και τα κράτη-μέλη για νέους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου. Βλέπουμε αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάφορα κράτη-μέλη ως αποτέλεσμα της παραλλαγής Δέλτα και είναι αλήθεια ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να θέσουν περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, κάθε μέτρο που περιορίζει την ελεύθερη κυκλοφορία πρέπει να είναι αναλογικό και να μη δημιουργεί διακρίσεις. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση ελεύθερης κυκλοφορίας. Αυτή είναι μια από τις κύριες αρχές του κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. Ανησυχούμε ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διακρίσεις εις βάρος εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Είμαστε σε επαφή με τη Μάλτα, ζητώντας εξηγήσεις γι’ αυτά τα μέτρα και θα θέσουμε επίσης αυτά τα ζητήματα σήμερα στη συνάντηση συντονισμού των κρατών-μελών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.