ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυστρία: Η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης ως προς την αγορά νεόδμητης στέγης

Αυστρία: Η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης ως προς την αγορά νεόδμητης στέγης

Η Αυστρία βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου σύγκρισης ευρωπαϊκών χωρών λόγω της τιμής του τετραγωνικού μέτρου για την αγορά ενός νεόδμητου διαμερίσματος να είναι κατά μέσο όρο 4.457 ευρώ.

Σε σύγκριση με άλλες μητροπόλεις, η Βιέννη είναι πολύ φιλική ως προς τα ενοίκια – κατά μέσο όρο, πρέπει κανείς να καταβάλει μόνον 8,65 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στο Παρίσι, για παράδειγμα, η αντίστοιχη τιμή είναι 28,60 ευρώ.

Μόνο στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ η τιμή αγοράς ανά τετραγωνικό μέτρο για νέα διαμερίσματα είναι κατά μέσο όρο πάνω από 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη ακινήτων από τη Deloitte, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κατά την αγορά ενός διαμερίσματος στην Αυστρία έχει αυξηθεί κατά 5,84% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και, για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων σε αυτήν τη χώρα κοστίζει κατά μέσο όρο 10,6 ετήσιους μισθούς.

«Παρά το έτος της κρίσης του κορωνοϊού, οι τιμές των κατοικιών στην Αυστρία συνεχίζουν να αυξάνονται», αναφέρει σε σημερινές δηλώσεις της η εμπειρογνώμονας ακινήτων Γκαμπριέλε Ετσλ, επισημαίνοντας ότι «το αυξανόμενο κόστος κατασκευής και η υψηλή ελκυστικότητα των ακινήτων ως επενδυτική μορφή, είναι οι κύριοι λόγοι για την εξέλιξη των τιμών, και αυτή την στιγμή όλα δείχνουν ότι αυτή η τάση θα ενταθεί τους επόμενους μήνες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.