«Reclining Liberty»: Το Άγαλμα της Ελευθερίας αποφασίζει να… ξαπλώσει! (φώτο)

«Reclining Liberty»: Το Άγαλμα της Ελευθερίας αποφασίζει να… ξαπλώσει! (φώτο)

Έως τον Απρίλιο του 2022 θα παραμείνει η «Ελευθερία», σε στάση ανάκλισης πάνω στη χλόη του Morningside Park, στο Χάρλεμ.

Το γλυπτό του νεοΰορκέζου καλλιτέχνη Zaq Landsberg είναι μια ευφάνταστη επανερμηνεία του Αγάλματος της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης, εμπνευσμένης από το πασίγνωστο γιγαντιαίο άγαλμα του Ανακλινόμενου Βούδα που βρίσκεται σε ναό της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.

«Μετά από έναν χρόνο σμίλευσης, μια εβδομάδα εγκατάστασης και πολλή βοήθεια από φίλους όλο αυτό το διάστημα, με μήκος πάνω από επτάμισι μέτρα και βάρος πάνω από έναν τόνο, το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram o Zaq Landsberg.

Το γλυπτό έχει επικάλυψη από συνθετική ρητίνη και είναι αρκούντως ανθεκτικό ώστε οι διερχόμενοι να μπορούν να το αγγίξουν, να σκαρφαλώσουν πάνω του, να καθίσουν πάνω του, να ακουμπήσουν πάνω του.

Με φινίρισμα από βαφή κατάλληλη για ρετουσάρισμα επιφανειών χαλκού και οξειδωτικό οξύ, η πατίνα του «Reclining Liberty» μιμείται την πατίνα του «Statue of Liberty».

https://www.instagram.com/p/CQwI-0Vl1qh

https://www.instagram.com/p/COlh17vBNC3

https://www.instagram.com/p/CRaVhYkBByz

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.