ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βαριά καμπάνα» για τα Walmart – Θα πληρώσουν 125 εκατ. δολάρια επειδή απέλυσαν υπάλληλο με σύνδρομο Down

«Βαριά καμπάνα» για τα Walmart – Θα πληρώσουν 125 εκατ. δολάρια επειδή απέλυσαν υπάλληλο με σύνδρομο Down

Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Walmart αναμένεται να πληρώσει 125 εκατ. δολαρίων σε μια υπάλληλο με σύνδρομο Down, που απολύθηκε, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που διήρκησε τέσσερις ημέρες στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν, το δικαστήριο άκουσε ότι η υπάλληλος είχε απολυθεί για λόγους που σχετίζονταν με το εργασιακό της πρόγραμμα.

Όπως ισχυρίστηκε η επιτροπή ίσων ευκαιριών στην εργασία που υπερασπίστηκε την Σπάεθ, η αλλαγή στο συνήθως σταθερό πρόγραμμα εργασίας της υπαλλήλου με σύνδρομο Down της προκάλεσε “σημαντική δυσκολία”, ενώ η Walmart δεν της επέτρεψε να γυρίσει στο παλιό της ωράριο παρά τις εκκλήσεις της.

Ως αποτέλεσμα της διαφωνίας με την εταιρεία, η Σπάεθ απολύθηκε. Μετά την απόλυσή της, η υπάλληλος ζήτησε να επαναπροσληφθεί, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

Σε δηλώσεις εκπροσώπου της μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η Walmart αναμένει η ποινή των 125 εκατ. δολαρίων να μειωθεί σημαντικά στις περίπου 300 χιλ. δολάρια, το μέγιστο ποσό σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο.

“Δεν ανεχόμαστε τις διακρίσεις κανενός είδους και απασχολούμαι χιλιάδες συνεργάτες κάθε χρόνο” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Walmart.

“Συχνά προσαρμόζουμε το χρονοδιάγραμμα των στελεχών μας για να ικανοποιούμε τις προσδοκίες των πελατών μας κι ενώ το πρόγραμμα της κυρίας Σπάεθ είχε τροποποιηθεί, παρέμενε εντός των οποίων είχε υποδείξει ότι είναι διαθέσιμη” ανέφερε ο Ράντι Χάργκροβ.

“Είμαστε ευαίσθητοι σ’ αυτή την περίσταση και πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να επιλύσουμε το ζήτημα με την κυρία Σπάεθ, ωστόσο οι απαιτήσεις της επιτροπής ίσων ευκαιριών ήταν παράλογες” δήλωσε ο Χάργκροβ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το LadBible δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων πηγαίνει στα δικαστήρια με κατηγορίες για διακρίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.