ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπόθεση Pegasus: Το Μαρόκο ζητά αποδείξεις για τα περί κατασκοπείας του Ε.Μακρόν

Υπόθεση Pegasus: Το Μαρόκο ζητά αποδείξεις για τα περί κατασκοπείας του Ε.Μακρόν

Το Μαρόκο αρνείται κατηγορηματικά τα περί κατασκοπείας του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με το λογισμικό Pegasus το 2019 και ζητά αποδείξεις.

Το Μαρόκο αρνείται τις κατηγορίες για συμμετοχή σε κατασκοπεία ξένων αξιωματούχων με το λογισμικό Pegasus και ζητά από τους συγγραφείς της έρευνας να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, αναφέρει επίσημη δήλωση της μαροκινής κυβέρνησης.

Οι μαροκινές αρχές χαρακτήρισαν την «εκστρατεία» των μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά της ηγεσίας της χώρας «παραπλανητική και αμφίβολη».

«Η κυβέρνηση του Μαρόκου αρνείται εντελώς τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον της χωρίς καμία βάση, και αμφισβητεί όσους προωθούν αυτήν την εκστρατεία, ιδίως τον συνασπισμό της Διεθνούς Αμνηστίας και του Forbiden Stories και εκείνων που τους υποστηρίζουν και τους υπερασπίζονται. Δείξτε τουλάχιστον κάποια ουσιαστικά στοιχεία για το σενάριο thw σαπουνόπερας σας» αναφέρει η δήλωση.

Η κυβέρνηση τόνισε περαιτέρω ότι η χώρα «έχει γίνει και πάλι θύμα επιθέσεων από τα μέσα ενημέρωσης και τις ΜΚΟ, σκοπός των οποίων είναι να υποτάξουν το βασίλειο στη βούλησή τους».

Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι το Μαρόκο θα χρησιμοποιήσει νομικά μέσα σε διεθνές επίπεδο για να «εναντιωθεί» σε όποιον χρησιμοποιεί «ψεύτικες αξιώσεις».

Την Τρίτη, η εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι οι μαροκινές υπηρεσίες πληροφοριών ενδέχεται να έχουν κατασκοπεύσει τα τηλέφωνα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν με τη βοήθεια του Pegasus το 2019.

Σύμφωνα με το μέσο, οι αριθμοί τηλεφώνου του προέδρου, καθώς και του τότε πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ και 14 άλλων υπουργών πιθανώς παρακολουθούνταν από το λογισμικό.

Μια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την κοινοπραξία διακεκριμένων μέσων ενημέρωσης σε συνεργασία με αρκετές ΜΚΟ, δημοσιεύθηκε την Κυριακή και διαπίστωνε πως το λογισμικό που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή NSO Group, είχε χρησιμοποιηθεί από συνδεδεμένους με την κυβέρνηση πελάτες για να χακάρει τουλάχιστον 50.000 αριθμούς σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.