ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Δίκασαν 290 παιδιά γιατί.. προσέβαλαν το πρόσωπο του Τ.Ερντογάν

Τουρκία: Δίκασαν 290 παιδιά γιατί.. προσέβαλαν το πρόσωπο του Τ.Ερντογάν

Μεταξύ των 10.000 Τούρκων πολιτών που δικάστηκαν με την κατηγορία για προσβολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2020 ήταν και 290 παιδιά, σύμφωνα με το βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σεζγκίν Τανρίκουλου.

Όπως ανέφερε, 84 ήταν μεταξύ 12 και 15 ετών, ενώ τα υπόλοιπα ήταν μεταξύ 15 και 18 ετών.

Χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει με τη δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι το γεγονός ότι μόνο το 14% όσων κατηγορήθηκαν για προσβολή του σουλτάνου, αθωώθηκαν! Μάλιστα τα τελευταία 9 χρόνια οι δικαστικές υποθέσεις για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας έχουν αυξηθεί κατά 9.000%! Σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα προβλέπεται μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 χρόνια.

«Ο πρόεδρος υπέβαλε μήνυση εναντίον 290 παιδιών. Τους έφερε στα δικαστήρια. Θα λάβει αποζημίωση από αυτά, θα τα καταδικάσει και τότε θα είναι ευτυχισμένος», δήλωσε ο Τανρίκουλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.