ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για την σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης

Συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για την σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναμένεται να διεξαγάγουν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό τη σταθεροποίηση της τεταμένης διμερούς σχέσης.

Ο διάλογος για τη λεγόμενη «στρατηγική σταθερότητα», που αναγγέλθηκε στη σύνοδο κορυφής της 16ης Ιουνίου ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, θα ξεκινήσει την Τετάρτη στην ίδια πόλη, διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Μέσω του διαλόγου αυτού επιδιώκουμε να βάλουμε τα θεμέλια για μελλοντικά μέτρα ελέγχου των εξοπλισμών και μείωσης των κινδύνων», εξήγησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα είναι η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν και στα μέλη της θα συγκαταλέγεται η Μπόνι Τζένκινς, ο διορισμός της οποίας στο αξίωμα της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για τον έλεγχο των εξοπλισμών επικυρώθηκε πρόσφατα.

Η συνάντηση θα γίνει με φόντο τις εντάσεις σε αρκετά μέτωπα ανάμεσα στις δύο χώρες, με τις ΗΠΑ να απειλούν τη Ρωσία ότι θα λάβουν μέτρα εάν η Μόσχα δεν βάλει τέλος σε κύμα κυβερνοεπιθέσεων που, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, εξαπολύονται κατά μεγάλο μέρος από την επικράτειά της.

Η Ρωσία αποποιείται κάθε ευθύνη· πάντως ο κ. Πούτιν εξήρε την προσπάθεια του κ. Μπάιντεν η διμερής σχέση να γίνει πιο προβλέψιμη.

Αναγγέλλοντας την έναρξη του διαλόγου, οι δύο αρχηγοί κρατών θύμισαν πως ακόμη και στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συνομιλούσαν, για να αποφευχθεί το χειρότερο.

Η κυρία Σέρμαν θα συναντηθεί με ρώσους διπλωμάτες μερικές ημέρες μετά την αποστολή της στην Κίνα με σκοπό, όπως το έθεσε αμερικανικό ΥΠΕΞ, να εξασφαλιστεί πως θα υπάρχουν «προστατευτικές μπάρες» στις ολοένα πιο εχθρικές σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Πεκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.