ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λονδίνο: Το εμβληματικό στρατηγείο του Τσώρτσιλ ανοίγει τις πύλες του – Μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο

Λονδίνο: Το εμβληματικό στρατηγείο του Τσώρτσιλ ανοίγει τις πύλες του – Μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο

Πολλά είναι κατά καιρούς τα εμβληματικά ιστορικά κτίρια μετατρέπονται σε πολυτελή ξενοδοχεία, αναβιώνοντας την αίγλη και το κύρος της εποχής τους.

Ένα από τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα και η μετατροπή του θρυλικού στρατηγείου του Τσώρτσιλ στο Λονδίνο, το οποίο μετατρέπεται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών με την υπογραφή της Raffles, που αναμένεται να λειτουργήσει το 2022.

Ο λόγος για το Old War Office, ένα διατηρητέο κτίριο που ξεχωρίζει για την πλούσια ιστορία του. Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα έχει παρακολουθήσει παγκόσμια γεγονότα, ενώ σημαντικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, είχαν το αρχηγείο τους σε αυτό, όπως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Εκτός από κατοικία του Henry VII και άλλων μοναρχών πριν από μια καταστροφική πυρκαγιά του 1698, αποτέλεσε σκηνικό για διάφορες ταινίες του Τζέιμς Μποντ, από το Octopussy του 1983 έως το Skyfall το 2012, καθώς και για την πιο πρόσφατη τηλεοπτική σειρά The Crown.

Το κτίριο πουλήθηκε από την κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας το 2014 στους αδελφούς Hinduja, και θα μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο της αλυσίδας Raffles, το οποίο «συστεγάζεται» με υπέροχες ιδιωτικές κατοικίες.

Απίστευτα λαμπερή και «τυλιγμένη» με την βαρύγδουπη ιστορία που συνοδεύει το κτίριο, η πιο πολυτελής ξενοδοχειακή άφιξη του Λονδίνου προσφέρει εκπληκτική θέα στη Downing Street, όπου εντοπίζεται. Η Raffles θα δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο 125 δωματίων και σουιτών στο εμβληματικό κτίριο του Old War Office μαζί με μια συλλογή από 85 εξαιρετικές επώνυμες κατοικίες σε αυτόν τον προορισμό-ορόσημο για το Whitehall στο Λονδίνο.

Το μετασχηματιστικό του ταξίδι θα δει το κτίριο να αναγεννιέται ως «The OWO», έναν νέο προορισμό που θα περιλαμβάνει 9 ξεχωριστά εστιατόρια και μπαρ, ένα συναρπαστικό σπα με εσωτερική πισίνα 20 μέτρων και μια μεγάλη αίθουσα χορού 620 θέσεων.

Τα διαμερίσματά του, δύο από τα οποία θα καταλάβουν τους τέσσερις πυργίσκους του εμβληματικού κτιρίου, είναι το καθένα ξεχωριστά σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο London 1508, ενώ τη διοίκηση του ξενοδοχείου αναλαμβάνει ο Thierry Despont, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το θρυλικό Ritz στο Παρίσι και το Maison Cartier. Όμως, το νέο δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό και πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά και το γεγονός ότι προϋπάρχοντα χαρακτηριστικά στοιχεία του κτιρίου ανακαινίστηκαν και έδωσαν στην όψη του κτιρίου και πάλι την παλιά του αίγλη. Ανάμεσά τους τα ανακαινισμένα ψηφιδωτά δάπεδα, οι παλιές αίθουσες των αγγελιοφόρων του Τσώρτσιλ καθώς και η θεατρική μαρμάρινη είσοδος που είναι στην κυριολεξία εκθαμβωτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.