Ιταλία: Διαδηλώσεις πολιτών κατά του «πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Ιταλία: Διαδηλώσεις πολιτών κατά του «πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήσαν πολίτες στην Ιταλία κατά του «πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Η νέα διαδήλωση οργανώθηκε και πάλι στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, όπου είχε ήδη πραγματοποιηθεί ανάλογη, το περασμένο Σάββατο. Και αυτή την φορά, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παρείσδυσαν στην κινητοποίηση στοιχεία της νεοφασιστικής ακροδεξιάς.

«Δεν είμαστε αρνητές, αλλά δεν θέλουμε να μας υποχρεώσουν να ζητάμε “πράσινο πάσο” από τους πελάτες μας» δήλωσαν, παράλληλα, εστιάτορες που συνέρρευσαν στην πλατεία. Αύριο το βράδυ πρόκειται να οργανωθούν νέες πορείες, σε έντεκα ιταλικές πόλεις.

Oι δε απόψεις των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, συνεχίζουν να διίσταναι: η Λέγκα θεωρεί ότι αντί για το πράσινο πάσο, θα έπρεπε να ζητάται, από τους πολίτες, μόνον μια υπεύθυνη δήλωση.

Αντιθέτως, η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος πιστεύει ότι το «πράσινο πάσο», μαζί με τα εμβόλια, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει η χώρα τη δοκιμασία του κορωνοϊού. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θεωρεί αναγκαίο, όμως, να υπάρξει διάλογος με όσους έχουν αντίθετη γνώμη.

Τα Πέντε Αστέρια, τέλος, δέχονται την αναγκαιότητα του «πράσινου πάσου», αλλά θα ήθελαν να μην αποφασιστεί, τελικά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.