ΗΠΑ: Υπό εξέταση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων λέει ο Τ.Μπάιντεν

ΗΠΑ: Υπό εξέταση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων λέει ο Τ.Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε απόψε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

«Αυτό είναι υπό εξέταση τώρα», είπε ο Μπάιντεν όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η κυβέρνηση μελετά αυτό το ενδεχόμενο. Η δήλωση αυτή έγινε κατά την επίσκεψη του προέδρου στο Γραφείο της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών στο Μακλίν της Βιρτζίνιας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η σύσταση που έκαναν νωρίτερα τα CDC (Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών) καθιστά σαφές ότι η σημαντικότερη προστασία που έχουν οι άνθρωποι απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα είναι το εμβόλιο. Πρόσθεσε ότι η χρήση μάσκας και οι εμβολιασμοί στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη Δέλτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν τα λοκντάουν, όπως εκείνα που είχαν επιβληθεί το 2020.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι Αμερικανοί που ζουν στις περιοχές εκείνες όπου παρατηρείται έξαρση της νέας παραλλαγής θα ακολουθήσουν τη σύσταση των CDC. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο ίδιος θα τηρεί την οδηγία, όταν επισκέπτεται αυτές τις περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στα σχολεία, παραδέχτηκε ότι είναι «άβολη» η χρήση μάσκας από τους μαθητές, ωστόσο επέμεινε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να διδαχθούν και να βρίσκονται μαζί με τους συμμαθητές τους, έχοντας την καλύτερη δυνατή προστασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.