Βρετανία: Πάνω από τις μισές νοσηλείες Covid-19 βρέθηκαν θετικές μετά την εισαγωγή τους – Τί συμβαίνει στα νοσοκομεία;

Βρετανία: Πάνω από τις μισές νοσηλείες Covid-19 βρέθηκαν θετικές μετά την εισαγωγή τους – Τί συμβαίνει στα νοσοκομεία;

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας, Telegraph, σύμφωνα με την οποία πάνω από το 50% των Covid ασθενών στην Αγγλία βγήκαν θετικοί μόνο αφότου νοσηλεύτηκαν.

Τα προηγουμένως κρυμμένα στοιχεία, που κάλυπταν όλα τα ιδρύματα του NHS στην Αγγλία, έδειξαν ότι από την περασμένη εβδομάδα, μόνο το 44% αυτών που ταξινομήθηκαν ως Covid ασθενείς είχαν βγει θετικοί στον ιό τη στιγμή που εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Παρά τα ευρεία δημόσια τεστ για τη νόσο, ένα απίστευτο 56% των νοσοκομειακών ασθενών Covid δεν ανιχνεύθηκε θετικό έως ότου υποβλήθηκε σε τυπικά τεστ Covid, τα οποία πραγματοποιούνται σε όσους εισάγονται στο νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο.

Το 43% των θετικών σε Covid ασθενών εντοπίστηκαν εντός δύο ημερών από την εισαγωγή τους, ενώ το 13% επισημάνθηκε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ανέφερε η Telegraph.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι αξιωματούχοι υγείας ενημερώθηκαν τον περασμένο μήνα να αρχίσουν να ξεχωρίζουν τους ασθενείς Covid σε δύο κατηγορίες: αυτούς που ήταν στο νοσοκομείο κυρίως λόγω του ιού και σε αυτούς που έγιναν δεκτοί για άλλους λόγους. Ωστόσο, το NHS έχει μέχρι στιγμής αποκρύψει αυτά τα δεδομένα από το κοινό.

Με την πλειοψηφία των Covid ασθενών να διαγιγνώσκονται μετά την εισαγωγή – σε μερικές περιπτώσεις εβδομάδες αργότερα – τα δεδομένα που διέρρευσαν δείχνουν την πιθανότητα ότι ο ιός μπορεί να έχει μόνο δευτερεύοντα ή αμελητέο ρόλο σε πολλές νοσηλείες που χρεώθηκαν στο κορωνοϊό.

Τα στοιχεία που διέρρευσαν επίσης υποδηλώνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός νοσηλειών Covid είναι αποτέλεσμα ενδονοσοκομειακής μετάδοσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης – και όχι τα εστιατόρια, τα στάδια, τα σχολεία ή άλλοι δημόσιοι χώροι – μπορεί να προκαλούν λοιμώξεις που απαιτούν ιατρική περίθαλψη.

«Τελικά, η διαρροή του NHS δείχνει ότι πολλοί ασθενείς Covid βρίσκονται στην πραγματικότητα στο νοσοκομείο για μη Covid λόγους, ειδικά όταν κάποιος σκεφτεί την ευρεία και τακτική χρήση τεστ PCR», είπε την Telegraph ο καθηγητής Carl Heneghan, διευθυντής του Αποδεικτικού Κέντρου Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Όταν οι άνθρωποι ακούνε για νοσηλεία με τον Covid, θα υποθέσουν ότι ο Covid είναι η πιθανή αιτία, αλλά αυτά τα δεδομένα δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό – πρόκειται για τον Covid που εντοπίστηκε αφότου τον έψαχναν τα τεστ», είπε, προσθέτοντας ότι τα τρέχοντα δεδομένα που τροφοδοτούνται στο κοινό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «ψευδή συμπεράσματα» και να υπερβάλουν τον πραγματικό αντίκτυπο του ιού στο NHS.

Ο Heneghan χαρακτήρισε τα στοιχεία που διέρρευσαν ως «εξαιρετικά σημαντικά» και προέτρεψε την κυβέρνηση να σταματήσει να αποκρύπτει τέτοια δεδομένα.

Ο βουλευτής Γκράχαμ Μπρέιντι, έκανε παρόμοια έκκληση για μεγαλύτερη διαφάνεια, σημειώνοντας ότι ακόμη και μετά από 18 μήνες από την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δημοσιοποιήσει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία σε τακτική βάση.

Ο συντηρητικός βουλευτής Γκρεγκ Κλαρκ, είπε ότι θα στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Σάτζιντ Τζαβίντ και θα τον παροτρύνει να είναι πιο προσεκτικός με δεδομένα νοσοκομείου. Ο νομοθέτης σημείωσε ότι η ακρίβεια αυτών των πληροφοριών ήταν ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται για να καθοριστεί το «πόσο γρήγορα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια «μεγάλη διάκριση» μεταξύ των ανθρώπων που γίνονται δεκτοί αποκλειστικά για τον Covid και εκείνων που βρίσκονται στο νοσοκομείο για κάτι άλλο, αλλά «έχουν τον Covid σε μια τόσο ήπια μορφή που δεν ήταν η αιτία της νοσηλείας τους».

Ένας ειδικός δεδομένων του NHS που μίλησε στην Telegraph είπε ότι τα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης ήταν «απεχθή» επειδή δεν παρέχουν μια «αληθινή εικόνα» για το πώς ο Covid επηρεάζει τη δημόσια υγεία.

Ένας εκπρόσωπος του NHS επέμεινε ότι πολλοί ασθενείς γίνονται δεκτοί με συμπτώματα που συνδέονται με τον ιό και αργότερα επιβεβαιώνονται περιπτώσεις Covid όταν κάνουν τεστ μετά την εισαγωγή. Άλλοι ασθενείς στο νοσοκομείο μπορεί να είναι «προ-συμπτωματικά ή ασυμπτωματικά περιστατικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσφατες ειδήσεις αναφέρουν την ανανεωμένη πίεση στο NHS, με την Downing Street να υποδηλώνει ότι η απόφαση άρσης πολλών περιορισμών Covid νωρίτερα αυτό το μήνα οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ωστόσο, ακόμη και ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας φαίνεται να παραδέχονται ότι το ζήτημα δεν μπορεί να οφείλεται μόνο στον Covid. Τον Απρίλιο αναφέρθηκε ότι 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι περίμεναν για χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες ιατρικές διαδικασίες στην Αγγλία, αφού το NHS σταμάτησε να προσφέρει φροντίδα ρουτίνας, για να επικεντρωθεί σε ασθενείς με Covid.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.