ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Γκορμπατσόφ: «Αναγκαία η συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ για μείωση των πυρηνικών όπλων»

Μ.Γκορμπατσόφ: «Αναγκαία η συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ για μείωση των πυρηνικών όπλων»

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μειώσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο.

Ο πρώην Πρόεδρος, σε σημερινές του δηλώσεις, επεσήμανε πως οι πέντε μεγάλες δυνάμεις – Κίνα, Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία – μπορεί να προχωρήσουν σε συνολικές συνομιλίες επί του ζητήματος (σ.σ. των πυρηνικών όπλων).

«Η σταθερότητα και μόνο δεν είναι αρκετή. Πρέπει να διαπραγματευτούμε τη μείωση των επιπέδων πυρηνικών όπλων. Τότε, θα είναι πιθανή η συμμετοχή κι άλλων χωρών που έχουν πυρηνικά όπλα – Κίνα, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, και άλλοι» σημείωσε.

«Ύστερα, θα μπορέσουμε να κινηθούμε μαζί στον απόλυτο στόχο, την απόσυρση των πυρηνικών όπλων. Το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω: δεν μπορεί να υπάρξει άλλος στόχος. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι απαράδεκτος» τόνισε.

Τον Ιούνιο, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνάντησε τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν στη Γενεύη της Ελβετίας.

Μετά τις συνομιλίες τους, ο Πούτιν επεσήμανε πως Ρωσία και ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την παγκόσμια σταθερότητα, γιατί είναι μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις «όσον αφορά τις πυρηνικές κεφαλές».

Σημειώνεται πως Μόσχα και Ουάσινγκτον είχαν, στο παρελθόν, συμφωνήσει για την επέκταση της Συνθήκης New START, αλλά και είχαν τονίσει πως οι δύο πλευρές είναι αφοσιωμένες στον έλεγχο πυρηνικών όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.