Βρετανία: Αναγνώστης επέστρεψε δανεισμένο βιβλίο σε βιβλιοθήκη με… καθυστέρηση

Βρετανία: Αναγνώστης επέστρεψε δανεισμένο βιβλίο σε βιβλιοθήκη με… καθυστέρηση

Οι υπάλληλοι της κεντρικής βιβλιοθήκης στο Πάισλι της Σκωτίας έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν να φτάνει με το ταχυδρομείο ένα βιβλίο μαγειρικής και ειδικά όταν το άνοιξαν.

Μαζί με το βιβλίο μαγειρικής που κάποιος το είχε δανειστεί πριν από περισσότερα από 50 χρόνια υπήρχε ένα σημείωμα και ένα χαρτονόμισμα.

Σύμφωνα με τις αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, το βιβλίο για την ινδική κουζίνα, της Μπαλμπίρ Σινγκχ, είχε δοθεί για δανεισμό πίσω στα 1968, αλλά μιας και δεν υπάρχουν πια τα αρχεία από εκείνη την εποχή, οι βιβλιοθηκονόμοι δεν γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία του δανεισμού ή το όνομα εκείνου που το δανείστηκε.

Μέσα στο βιβλίο μαγειρικής υπήρχε ένα σημείωμα όπου ο αναγνώστης ζητούσε συγγνώμη που άργησε να το επιστρέψει, αλλά και ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών (περίπου 23,5 ευρώ).

“Παρακαλώ δεχτείτε τη συγγνώμη μου για την καθυστέρηση στην επιστροφή αυτού του βιβλίου. Εσωκλείω μια συμβολική πληρωμή για την παράβλεψη. Σας ευχαριστώ” έγραφε το σημείωμα.

Από την πλευρά της, η Λίντα Φλιν – επικεφαλής της βιβλιοθήκης – δεν ντράπηκε να παραδεχτεί την έκπληξή της για την επιστροφή του βιβλίου, μιας και είχε δανειστεί πριν από περισσότερο από 5 δεκαετίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.