Eκατοντάδες πυρκαγιές μαίνονται στην Ιταλία εν μέσω καύσωνα (βίντεο)

Eκατοντάδες πυρκαγιές μαίνονται στην Ιταλία εν μέσω καύσωνα (βίντεο)

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε εκατοντάδες πύρινα μέτωπα στην Ιταλία καθώς μαίνονται πυρκαγιές από τη Σικελία και τη Σαρδηνία μέχρι το Λάτιο, την Απουλία και την Καμπανία.

Πάνω από 140 εστίες πυρκαγιών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στη Σικελία. Εικόνες από ελικόπτερο καταγράφουν την προέλαση του πύρινου εφιάλτη με τις φλόγες να φθάνουν μέχρι την Κατάνη, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν δεκάδες κατοικίες στη συνοικία Φόσα Κρέτα, να διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλους δρόμους της πόλης.

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε και την οργανωμένη πλαζ «Λε Καπανίνε», εκατοντάδες τουρίστες παγιδεύτηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης για πάνω από μία ώρα λόγω μιας άλλης πυρκαγιάς στην περιοχή, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 150 άτομα από παραλία.

Πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν αρκετές πυρκαγιές που απειλούσαν τρία χωριά (Πιάνα ντέλι Αλμπανέζι, Στρασάτο Αλτοφόντε και Σαν Τζουζέπε Τζάτο). Oι φωτιές ήταν τόσο έντονες που «έβρεξε» στάχτη σε αρκετά θέρετρα στη διάρκεια της νύχτας μέχρι σήμερα το πρωί, ενώ στήλες πυκνού μαύρου καπνού υψώνονται πάνω από την πόλη στους πρόποδες της Αίτνας. Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει τεθεί σε συναγερμό στην ανατολική και βόρεια Σικελία λόγω του κύματος καύσωνα, της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων, που ευνοούν το ξέσπασμα και την εξάπλωση πυρκαγιών.

Περίπου 340 πύρινα μέτωπα μαίνονται σ’ ολόκληρη την Ιταλία, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση στην περιφέρεια του Λάτιο, όπου υπάγεται η Ρώμη, αλλά και στην Απουλία και την Καμπανία. Εδώ και μέρες μαίνονται φωτιές κυρίως στη νότια Ιταλία και τα δύο μεγάλα νησιά, ενώ αποτέφρωσαν χιλιάδες στρέμματα γεωργικών και δασικών εκτάσεων στη δυτική Σαρδηνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.