ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εργάτες έσκαβαν για πηγάδι και βρήκαν το μεγαλύτερο ζαφείρι στον κόσμο – Αξίζει 100 εκατ. δολάρια (βίντεο)

Εργάτες έσκαβαν για πηγάδι και βρήκαν το μεγαλύτερο ζαφείρι στον κόσμο – Αξίζει 100 εκατ. δολάρια (βίντεο)

Στην πόλη των πετραδιών – όπως είναι γνωστή η πόλη Ρατναπούρα στη Σιγκαπούρη – ανακαλύφθηκε τυχαία από εργάτες το μεγαλύτερο ζαφείρι – αστερίας στον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε η εθνική αρχή πετραδιών και κοσμημάτων της Σιγκαπούρης, ο πολύτιμος λίθος έχει βάρος 510 κιλά και η αξία του ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια στη διεθνή αγορά.

Η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ζαφειριού – αστερία στον κόσμο έχει επιβεβαιωθεί και υπάρχουν ήδη πολλές προσφορές για την αγορά του τεράστιου πολύτιμου λίθου.

Σύμφωνα με τον έμπορο πολύτιμων λίθων που έχει το τεράστιο ζαφείρι στην κατοχή του, ο πολύτιμος λίθος βρέθηκε από εργάτες που έσκαβαν για να ανοίξουν ένα πηγάδι στο σπίτι του στη Ρατναπούρα.

Μετά την αναπάντεχη ανακάλυψή του, το γιγάντιο ζαφείρι των 2,5 εκατομμυρίων καρατίων απέκτησε το όνομα “Serendipity Sapphire” (Ζαφείρι της Ευτυχούς Συγκυρίας).

“Ο εργάτης που έσκαβε το πηγάδι μας ειδοποίησε για την ύπαρξη κάποιων παράξενων πετρών. Αργότερα, πέσαμε επάνω σ’ αυτό τον τεράστιο πολύτιμο βράχο” ανέφερε ο τυχερός έμπορος πολύτιμων λίθων, μιλώντας στο BBC.

O κύριος Γκαμάτζ – είναι έμπορος πολύτιμων λίθων τρίτης γενιάς – ειδοποίησε τις αρχές για το εύρημα, αλλά χρειάστηκε περισσότερο από ένα έτος για να καθαριστεί ο λίθος από τη λάσπη και άλλες ακαθαρσίες, προτού μπορέσει να ολοκληρωθεί η ανάλυσή του και επιβεβαιωθεί το μέγεθος της ανακάλυψης.

Σύμφωνα με τον Γκαμάτζ, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, πέτρες ξεκολλούσαν από τον τεράστιο όγκο, με τους ειδικούς να αποφαίνονται ότι πρόκειται για ζαφείρια αστερίες άριστης ποιότητας.

“Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο δείγμα άλλη φορά. Πιθανότατα σχηματίστηκε πριν περίπου 400 εκατ. χρόνια” ανέφερε ο Δρ Γκαμίνι Ζόισα, αναγνωρισμένος γεμμολόγος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο ζαφείρι στον κόσμο ήταν ένας πολύτιμος λίθος με βάρος 210 κιλά και ήταν γνωστό ως το “Αστέρι του Αδάμ”.

Είχε ανακαλυφθεί σε ένα ορυχείο και πάλι στην πόλη Ρατναπούρα της Σιγκαπούρης το 2015 και είχε αποκτηθεί από έναν συλλέκτη που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.