Σε δημοπρασία κομμάτι της τούρτας γάμου της πριγκίπισσας Νταϊάνα 40 χρόνια μετά

Σε δημοπρασία κομμάτι της τούρτας γάμου της πριγκίπισσας Νταϊάνα 40 χρόνια μετά

Όταν ακούς ότι μπορείς να έχεις ένα κομμάτι τούρτας 40 ετών σίγουρα το μόνο που δεν σου συμβαίνει είναι να σου ανοίξει η όρεξη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Αυγούστου δημοπρατείται ένα κομμάτι από την τούρτα γάμου του ζεύγους, το οποίο έχει διατηρηθεί για 40 χρόνια! Είναι ένα κομμάτι μεγέθους 8 Χ 7 ιντσών, τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη, που ήταν για τόσο καιρό αποθηκευμένο σε ένα ειδικό μεταλλικό κουτί. Το κομμάτι είναι διακοσμημένο με βασιλικά σύμβολα σε αποχρώσεις του χρυσού, του μπλε και του κόκκινου, ενώ έχει συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ σε μια τότε υπάλληλό της στο Clarence House, τη Moyra Smith.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Νταϊάνα και ο Κάρολος σέρβιραν στους καλεσμένους τους τούρτα φρούτων, που είχε περίπου 1,5 μέτρα ύψος ενώ ζύγιζε περίπου 102 κιλά! Το κομμάτι αυτό υπολογίζεται ότι θα πουληθεί στην τιμή των 500 αγγλικών λιρών. Θα δοθεί στη δημοπρασία μαζί με ένα μενού του γάμου.

Ο ειδικός σε βασιλικά θέματα, Ντομινίκ Γουίντερ του οίκου δημοπρασίας ανέφερε σχετικά με το κομμάτι της τούρτας: «Καλό θα ήταν όποιος την αγοράσει να μην την καταναλώσει. Όχι μόνο, γιατί είναι ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας, αλλά γιατί μετά από 40 χρόνια, το πεπρωμένο της ορίζει να διατηρηθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.