ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δανία: Καταργήθηκε το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας

Δανία: Καταργήθηκε το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας

Οι Δανοί έχουν έναν πολύ καλό λόγο για να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε σήμερα την άρση της υποχρέωσης να χρησιμοποιείται μάσκα στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

“Είμαστε τώρα σε μία κατάσταση (…) όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, και επιστρέφουμε σε μια πιο κανονική καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πούμε αντίο στις μάσκες στα λεωφορεία, στα τρένα και στο μετρό”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπένι Ένγκελμπρεχτ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Η υποχρέωση, που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Αυγούστου 2020, θα καταργηθεί από αύριο Σάββατο, 14 Αυγούστου. Αρχικά, το μέτρο προβλεπόταν να αρθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας των 5,8 εκατ. κατοίκων, που καταγράφει περίπου χίλιες νέες μολύνσεις την ημέρα, χαλάρωσαν τις συστάσεις κοινωνικής απόστασης, λόγω της σημαντικής εμβολιαστικής κάλυψης (άνω του 60% του πληθυσμού).

“Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν αποδεχθεί την προσφορά εμβολιασμού. Κατά συνέπεια, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις προληπτικές συστάσεις με τρόπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική καθημερινότητα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της πρόληψης”, εξήγησε σε μια ανακοίνωση η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, Χελένε Μπλίστεντ Προμπστ.

Η χρήση της μάσκας παραμένει ωστόσο σε ισχύ στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια της χώρας, όπου εφαρμόζονται οι διεθνείς κανόνες αεροπορικών μεταφορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.