ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Γάζα: Χρησιμοποιεί όλα τα «όπλα» για τον εμβολιασμό – Οργανώνει λοταρία για να πείσει τους πολίτες

Γάζα: Χρησιμοποιεί όλα τα «όπλα» για τον εμβολιασμό – Οργανώνει λοταρία για να πείσει τους πολίτες

Η Γάζα χρησιμοποιεί όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους για να πείσει τους πολίτες της να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα η Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα οργανώσει μια λοταρία που θα αποφέρει στους νικητές μέχρι και 10.000 σέκελ (περίπου 2.600 ευρώ), σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στους εμβολιασμούς, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν, ταυτόχρονα, ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως έχει γίνει ήδη και στη Δυτική Όχθη όπου επίσης καταγράφεται μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη Γάζα, όπου ζουν περίπου 2 εκατ. κάτοικοι, οι μισοί εκ των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μόλις 135.000 άνθρωποι.

Οι τοπικές αρχές έχουν παραλάβει περίπου 336.000 δόσεις εμβολίων, όμως οι κάτοικοι εμφανίζονται διστακτικοί.

Έτσι, λοιπόν, για να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς θα οργανώσει από την Τετάρτη μια λοταρία που θα απευθύνεται όμως μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών: καθημερινά, δέκα εμβολιασμένοι θα επιλέγονται τυχαία και θα κερδίζουν 200 δολάρια ο καθένας.

Σε έναν μήνα θα γίνει η «μεγάλη κλήρωση» και τρεις κερδισμένοι (και εμβολιασμένοι) θα εισπράξουν 10.000 σέκελ, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Άσραφ αλ Κόντρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους «να σώσουν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα στη Γάζα έχουν καταγραφεί 122.520 κρούσματα και 1.125 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19. Στη Δυτική Όχθη με τους 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 204.700 και οι θάνατοι τους 2.500.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.