Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 17 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 17 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τομείς της δυτικής Βενεζουέλας, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι τοπικές αρχές.

Τρεις κοινότητες στην πολιτεία Μέριδα (δυτικά) υπέστησαν τα σκληρότερα πλήγματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων «αυξήθηκε σε 20 νεκρούς» έναντι 15 την προηγουμένη, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Τζέισον Γκουσμάν.

Σε όλη τη χώρα οι πληγέντες είναι πάνω από 54.000, δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ρεμίχιο Σεμπάγιος στη δημόσια τηλεόραση.

Την προηγουμένη, ο κ. Σεμπάγιος είχε προειδοποιήσει ότι η περίοδος των σφοδρών βροχοπτώσεων ήρθε νωρίτερα και ότι οι κατακρημνίσεις θα συνεχιστούν «τις δέκα επόμενες ημέρες».

Ο ποταμός Μοκοτίες υπερχείλισε και πλημμύρισε κεντρικούς δρόμους στην πόλη Τοβάρ. Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί στην περιοχή, ενώ η πρόσβαση εμποδίζεται από τα νερά.

Εννιά πολιτείες, η Μέριδα, η Ταχίρα, η Σούλια, η Απούρε, η Μονάγας, η Δέλτα Αμακούρο, η Αμασόνας, η Μπολίβαρ και η Αράγουα, βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο κ. Σεμπάγιος.

«Έδωσα πράσινο φως για όλες τις επιχειρήσεις εφοδιασμού και χρηματοδοτικής στήριξης αυτών των πολιτειών», δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Περισσότερες από 8.000 κατοικίες «καταστράφηκαν», σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος εκτίμησε πως τα ακραία φαινόμενα συνδέονται με «την κλιματική αλλαγή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βροχοπτώσεις πλήττουν επίσης και την πρωτεύουσα Καράκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.