ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Βρετανία ετοιμάζει μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών

Η Βρετανία ετοιμάζει μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πει στην υγειονομική υπηρεσία της Αγγλίας να προετοιμάζεται για μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών για την Covid-19 παιδιών ηλικιών 12 έως 15 ετών από τον Σεπτέμβριο, εάν οι εμπειρογνώμονες εμβολιασμών δώσουν το πράσινο φως.

Μπορούν να μεταδώσουν

Μια πρώτη δόση εμβολίου έχει ήδη προσφερθεί σε όλα τα παιδιά 16 και 17 ετών στην Αγγλία, καθώς και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα και σε εκείνα που ζουν μαζί με άτομα με ανοσοκαταστολή.

Η Βρετανία δεν έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών που έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένους εμβολιασμούς σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι το 50% των παιδιών στις ΗΠΑ ηλικιών 12 έως 17 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση ενός εμβολίου για την Covid-19.

Τα περισσότερα παιδιά αναπτύσσουν μόνο ήπια ή καθόλου συμπτώματα αν προσβληθούν από την νόσο, αλλά μπορεί να μεταδώσουν τον ιό.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ταχύτατα αυτούς τους εμβολιασμούς το συντομότερο δυνατό», εάν οι κυβερνητικοί σύμβουλοι εμβολιασμών συστήσουν την επέκταση του προγράμματος σε όλα τα παιδιά ηλικιών 12 έως 15 ετών.

Οι σύμβουλοι σταθμίζουν επί του παρόντος τις πιθανές βλάβες και τα οφέλη μιας τέτοιας επέκτασης των εμβολιασμών.

Ωστόσο, οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές υγείας έχουν ήδη πει ότι τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και Moderna είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για άτομα ηλικιών μεταξύ 12 και 17 ετών.

Με συγκατάθεση των γονέων

Η αγγλική υγειονομική υπηρεσία θα ξεκινήσει τη σύναψη συμβάσεων με παρόχους για να στελεχώσει και να εκπαιδεύσει προσωπικό για την χορήγηση εμβολίων σε παιδιά σχολικής ηλικίας για να διασφαλίσει ότι οι ομάδες θα είναι έτοιμες να αρχίσουν να εμβολιάζουν παιδιά στα σχολεία από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Θα ζητείται η συγκατάθεση των γονέων πριν τη χορήγηση εμβολίων στα παιδιά, πρόσθεσε.

Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία καταρτίζουν μόνες τους την πολιτική υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως και στην Αγγλία, αυτήν τη στιγμή δεν προσφέρουν εμβόλια για την Covid-19 σε όλα τα παιδιά ηλικιών 12 έως 15 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.