ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Αμπάς: Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Μ.Αμπάς: Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάσταση ασφαλείας στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ο Μπένι Γκαντς είπε στον Μαχμούντ Αμπάς ότι το Ισραήλ σκοπεύει να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της παλαιστινιακής οικονομίας, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν ανάψει φωτιές και έχουν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισραηλινών στρατιωτών.

Ακόμα, το Σάββατο (28/08), ένας Παλαιστίνιος έφηβος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες στις 21 Αυγούστου πέθανε και ένας άλλος Παλαιστίνιος που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, κατέληξε την Πέμπτη (26/08), όπως επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ, στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή (27/08) και, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο ηγέτης των ΗΠΑ επανέλαβε την υποστήριξη για λύση δύο κρατών στο Μεσανατολικό.

Από την πλευρά του, ο Ναφτάλι Μπένετ κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος όσο αυτός είναι επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φάνηκε να ενδιαφέρεται για καλύτερη επικοινωνία με την Ουάσινγκτον, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.