ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρατούμενος για φόνο κατάφερε να λύσει μέσα στη φυλακή ένα αρχαίο μαθηματικό πρόβλημα – Ποιος ήταν ο στόχος του;

Κρατούμενος για φόνο κατάφερε να λύσει μέσα στη φυλακή ένα αρχαίο μαθηματικό πρόβλημα – Ποιος ήταν ο στόχος του;

Ο λόγος για τον Κρίστοφερ Χέιβενς ο οποίος είχε λάτρευε την επιστήμη των μαθηματικών και το απέδειξε μέσα σε ένα κελί φυλακής! Να σημειωθεί πως το 2011 ο Κρίστοφερ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για φόνο.

Ενώ βρισκόταν στη φυλακή, απέκτησε το δικαίωμα να λαμβάνει βιβλία μαθηματικών με την προϋπόθεση να διδάσκει και τους άλλους κρατούμενους, με σκοπό να τους βοηθήσει να βρουν το πάθος τους στη ζωή.

Ο 41χρονος Χέιβενς στην προσπάθειά του να αποκτήσει περισσότερα βιβλία αποφάσισε να γράψει μια επιστολή σε ένα εκδότη μαθηματικών. Το αίτημά του μεταφέρθηκε σε έναν καθηγητή μαθηματικών στο Τορίνο της Βόρειας Ιταλίας, ο οποίος έστειλε στον κρατούμενο να λύσει ένα πρόβλημα προκειμένου να δοκιμάσει τις ικανότητές του.

Λίγο αργότερα ο καθηγητής έλαβε μια ταχυδρομική απάντηση από τον κρατούμενο, η οποία περιείχε τη λύση του προβλήματος. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τις προσωπικές αλλαγές μέσα μας. Τα μαθηματικά ήταν η αλλαγή στη ζωή μου», είπε ο Χέιβενς στο CBC.

Ο Χέιβενς καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση καθώς πυροβόλησε έναν άντρα σε υπόθεση ναρκωτικών. Τα μαθηματικά ήρθαν στη ζωή του όταν τον έκλεισαν στην απομόνωση και παρατήρησε κάποιον να βγάζει φακέλους που είχαν μαθηματικά προβλήματα μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχουν τόσα πολλά στα μαθηματικά… Κάθε φορά που μαθαίνεις λίγα περισσότερα, σε πιάνει ένα δέος για το πόσα δεν γνωρίζεις. Κι αυτά που προκύπτουν είναι τόσο όμορφα. Όταν λύνω ένα πρόβλημα το αφιερώνω στο θύμα μου γιατί μου θυμίζει αυτά που καλούμαι να δείξω στη ζωή μου», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.