ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σαν Φρανσίσκο: Επίδομα 300 δολάρια σε κακοποιούς για να μην πυροβολεί ο ένας τον άλλο

Σαν Φρανσίσκο: Επίδομα 300 δολάρια σε κακοποιούς για να μην πυροβολεί ο ένας τον άλλο

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο ετοιμάζονται να προσφέρουν επίδομα 300 δολαρίων το μήνα στους πολίτες, για να μην πυροβολούν ο ένας τον άλλο.

Το παροχή του επιδόματος θα αρχίσει να καταβάλλεται τον Οκτώβρη και θα προβλέπει την προσφορά δωροκαρτών, ως κίνητρο σε επίδοξους πιστολέρο να μην τραβήξουν πιστόλι.

Η πιλοτική εφαρμογή του πρόγραμματος θα ξεκινήσει με 10 άτομα τα οποία θεωρούνται από τις αρχές ως υψηλού κινδύνου να πυροβολήσουν ή να πυροβοληθούν και θα προβλέπει την παροχή επιδόματος 300 δολαρίων στον καθένα κάθε μήνα για να “δρουν ως πρέσβεις δημόσιας ασφάλειας” στην περιοχή.

Εάν οι υποψήφιοι εκπληρώσουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τότε οι μηνιαίες πληρωμές θα μπορούν να αυξηθούν έως και τα 500 δολάρια, εάν ψάξουν για δουλειά ή παρουσιάζονται στα ραντεβού τους με τον αξιωματικό της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για την τήρηση της αναστολής τους.

Εντωμεταξύ, τα ποσοστά των βίαιων εγκλημάτων σε αρκετές πόλεις αυξάνονταιμ με τα εγκλήματα με τη χρήση όπλου να έχουν ανεβεί κατά 100% φέτος στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, Λόντον Μπριντ, επιμένει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν πρόκειται απλά για “μετρητά για τους εγκληματίες”.

“Αυτοί οι τύποι δεν έχουν κάποιο είδος εισοδήματος. Και τμήμα αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να σιγουρευτούμε ότι το χρήμα δεν θα αποτελέσει εμπόδιο να αλλάξεις τη ζωή σου” σχολίασε η Λόντον, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KPIX – TV.

“Αναζητούμε τρόπους να παρέχουμε κίνητρα ώστε να είναι ενεργά αφοσιωμένοι να συναντώνται με τους υπεύθυνους αναστολής και εγγύησής τους” εξηγεί η δήμαρχος.

“Τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν παρέχεις ευκαιρίες στους ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να τους αλλάξει τη ζωή” συνεχίζει η Λόντον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα “ζευγαρώνουν” με κοινωνικούς λειτουργούς και θα δρουν ως πρέσβεις δημόσιας ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Σαν Φρανσίσκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.