ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε ναούς οι μη εμβολιασμένοι! – Ποια χώρα το ανακοίνωσε (βίντεο)

Χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε ναούς οι μη εμβολιασμένοι! – Ποια χώρα το ανακοίνωσε (βίντεο)

Σε καταστάσεις απόλυτης παράνοιας βαδίζει ο κόσμος και φαίνεται από τις κινήσει κρατών και κυβερνήσεων οι οποίες ανακοινώνουν το ένα μέτρο μετά το άλλο κατά όσων δεν επιθυμούν και δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν.

Έτσι όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νιγηρίας από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε χριστιανικούς ναούς ή τζαμιά αλλά και στο τραπεζικό σύστημα.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Godwin Obaseki πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στις νότιες επαρχίες της Νιγηρίας είναι πολύ βέβαια πολύ χαμηλά καθώς από τους 10 εκατ. κατοίκους έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 150.000! Κάτι που σημαίνει πως τέτοια μέτρα έχουν ως στόχο την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού “πάση θυσία”.

Ο Obaseki δεν έδωσε λεπτομέρειες για την απαγόρευση πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, δηλαδή εάν αυτή θα αφορά μόνο την επίσκεψη σε κατάστημα ή και την απαγόρευση χρήσης ΑΤΜ ή διαδικτυακών υπηρεσιών.

Αυτό γιατί πρακτικά με 10 εκατ. ανεμβολίαστους θα υπάρξει τεράστια απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες με κίνδυνο να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Πολλοί βεβαία είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την περίπτωση της Νιγηρίας ως test-case για την μελλοντική εφαρμογή του σε χώρες της Δύσης οι οποίες δε θα μπορέσουν αν φτάσουν το 100% του εμβολιασμένου πληθυσμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.