ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Google Earth: 12χρονος εντόπισε μία τρύπα στο κέντρο στης Γης στο νησί Χίλμπρι

Google Earth: 12χρονος εντόπισε μία τρύπα στο κέντρο στης Γης στο νησί Χίλμπρι

Ένας 12χρονος μαθητής εντόπισε μία “τρύπα στο κέντρο της Γης” στο νησί Χίλμπρι, στο Γουέστ Κίρμπι της Βρετανίας, ένα σύνολο νησιών που αποτελούν φυσικό καταφύγιο.

Ο 12χρονος Ρόρι Τσάπμαν σχεδίαζε μια εκδρομή στα νησιά μαζί με την οικογένειά του κι ενώ έκανε την έρευνά του στο Google Earth, βρήκε το παράξενο τοπωνύμιο ενώ κοίταγε τους χάρτες των νησιών.

“Τρύπα προς το Κέντρο της Γης” έλεγε η σήμανση για το μέρος στην εφαρμογή της Google.

Μιλώντας στην εφημερίδα “The Liverpool Echo”, ο μικρός μαθητής ανέφερε: “Έψαχνα το νησί Χίλμπρι στον χάρτη με τη μαμά μου, όταν κάναμε γεωγραφία κατά τη διάρκεια του lockdown, οπότε ήξερα πού είναι” λέει ο μικρός μαθητής.

“Δεν το είχα προσέξει ποτέ και όταν το είδα σκέφτηκα, περίμενε, τι; Έσκαψαν μια τεράστια τρύπα σε ένα από τα νησιά; Έχουν σκάψει ένα από τα νησιά Χίλμπρι;” θυμάται ο μικρός Ρόρι.

Πολύ μπερδεμένος ο μικρός, απευθύνθηκε στο Facebook για να ρωτήσει τους άλλους χρήστες τι θα μπορούσε να είναι αυτή η “τρύπα προς το κέντρο της Γης”, με τους χρήστες να δείχνουν κι αυτοί την έκπληξή τους, αλλά και την άγνοιά τους για το ζήτημα.

“Ίσως να υπάρχει εκεί μια τρύπα μέχρι το κέντρο της Γης. Οπότε, πρόσεχε!” προειδοποίησε κάποιος χρήστης.

“Πολύ μυστηριώδες!” σημείωσε ένας άλλος χρήστης που είδε την ανάρτηση του μικρού μαθητή για την τρύπα στο κέντρο της Γης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύμπλεγμα των ακατοίκητων νησιών Χίλμπρι αποτελούν ένα φυσικό καταφύγιο άγριας ζωής, με τους επιστήμονες να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη χλωρίδα και την πανίδα εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να γίνουν ακόμη πιο παράξενα τα πράγματα, το εικονίδιο στο Google Maps που ενημέρωνε για το παράξενο τοπωνύμιο στο ακατοίκητο νησί, με το μυστήριο να παραμένει άλυτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.