ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινδία: Εργοστάσιο παρασκευής σκούτερ προσλαμβάνει μόνο γυναίκες – Δείτε τον λόγο

Ινδία: Εργοστάσιο παρασκευής σκούτερ προσλαμβάνει μόνο γυναίκες – Δείτε τον λόγο

Η Ola Electric είναι μία πασίγνωστη εταιρία παρασκευής σκούτερ, όμως το παράρτημά της στην Ινδία έχει μία ιδιαιτερότητα στο προσωπικό του, καθώς προσλαμβάνει μόνο γυναίκες.

Την σχετική ανακοίνωση κοινοποίησε με ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Ola Electric, Bhavish Aggarwal, λέγοντας ότι το Ola Futurefactory θα διευθύνεται εξ ολοκλήρου από γυναίκες.

Η εταιρεία καλωσόρισε ήδη την πρώτη παρτίδα εργαζομένων στο εργοστάσιο αυτήν την εβδομάδα. Μόλις το εργοστάσιο φτάσει στην πλήρη δυναμικότητά του, υπολογίζεται ότι θα έχει πάνω από 10.000 γυναίκες υπαλλήλους, πρόσθεσε ο Aggarwal.

Πρόσθεσε ότι το Ola Futurefactory θα γίνει το «μεγαλύτερο εργοστάσιο μόνο για γυναίκες στον κόσμο» και επίσης «το μόνο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων για γυναίκες παγκοσμίως».

Η Ola Electric εργάζεται πάνω στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση των γυναικών σε «βασικές δεξιότητες κατασκευής», έτσι ώστε να είναι πλήρως υπεύθυνες για τη διαδικασία παραγωγής κάθε οχήματος που κατασκευάζεται στο Futurefactory, πρόσθεσε ο Aggarwal.

Βελτίωση ζωής και αύξηση του ΑΕΠ

«Οι επαγγελματικές αυτές ευκαιρίες στις γυναίκες βελτιώνει όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των οικογενειών τους και μάλιστα ολόκληρης της κοινότητας. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι μόνο η παροχή ισοτιμίας των γυναικών στο εργατικό δυναμικό μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ινδίας κατά 27%.

»Αλλά αυτό απαιτεί ενεργές και συνειδητές προσπάθειες από όλους μας, ειδικά στη μεταποίηση όπου η συμμετοχή παραμένει η χαμηλότερη σε μόλις 12%. Για να είναι η Ινδία ο παραγωγικός κόμβος σε ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην εξάσκηση και τη δημιουργία απασχόλησης για το γυναικείο εργατικό δυναμικό μας», δήλωσε ο Aggarwal.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών σκούτερ Ola S1 και S1 Pro είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν συνέβη καθώς η Ola Electric αντιμετώπισε κάποια τεχνικά ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.