ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Η Ολλανδία προχωρά στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού

Η Ολλανδία προχωρά στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού

H Ολλανδία αναμένεται να θέσει σε ισχύ την απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια, μουσεία, θέατρα και καλλιτεχνικές εκδηλωσεις από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αρθούν τα μέτρα προστασίας.

Η πλειοψηφία στο ολλανδικό κοινοβούλιο απέρριψε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ πρόταση που καλούσε την κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη για το υγειονομικό πιστοποιητικό, καθώς ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ένα νέο κύμα μολύνσεων.

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Το να μην το κάνουμε, θα επέφερε μεγάλους κινδύνους», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια έντονης συζήτησης στο κοινοβούλιο.

Αντίπαλοι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα αμφισβήτησαν πως υπάρχει ανάγκη για το υγειονομικό πιστοποιητικό, για το οποίο πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ένα τέχνασμα για να τονωθεί η εμβολιαστική εκστρατεία, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι τα εμβόλια δεν θα γίνουν ποτέ υποχρεωτικά.

«Αυτό το μέτρο είναι ανόητο, περιττό και ψεύτικο. Πρόκειται για καταναγκαστικό εμβολιασμό και διχάζει την κοινωνία», δήλωσε ο ηγέτης της άκρας δεξιάς Γκέερτ Βίλντερς.

Περίπου 72% των 17,5 εκατομμυρίων Ολλανδών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μολονότι οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως η πλειονότητα των Ολλανδών υποστηρίζει το μέτρο, στο υγειονομικό πιστοποιητικό αντιδρούν έντονα αυτοί που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέλκε Χαμσέμα δήλωσε την Τετάρτη πως η αστυνομία στην πόλη δεν θα έχει αρμοδιότητα να εφαρμόζει τη νέα πολιτική, η οποία απαιτεί από τα μπαρ, τα εστιατόρια και τους άλλους χώρους να ελέγχουν τα υγειονομικά πιστοποιητικά των πελατών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νέες μολύνσεις έχουν μειωθεί σε περίπου 2.000 την ημέρα στην Ολλανδία, ενώ περίπου 600 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύοται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.