ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Γερμανία βλέπει να εντείνεται η ρωσική εμπλοκή με κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών

Η Γερμανία βλέπει να εντείνεται η ρωσική εμπλοκή με κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Γερμανίας έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους ομολόγους τους στο Κρεμλίνο να φρενάρουν το κύμα κυβερνοεπιθέσεων που εντάθηκε ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη χώρα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, μέλη της ομάδας Ghostwriter, που συνδέεται με τη ρωσική στρατιωτική μυστική υπηρεσία GRU, επιχειρούν να διαταράξουν ή να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία στη Γερμανία στο πλαίσιο μιας ευρείας εκστρατείας παραπληροφόρησης, που παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης Μέρκελ έχει ενταθεί με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η ανησυχία στο Βερολίνο, μήπως ευαίσθητες πληροφορίες για Γερμανούς βουλευτές, που αποκτήθηκαν με περίτεχνες κυβερνοεπιθέσεις, χρησιμοποιηθούν για να σπείρουν το διχασμό στο εκλογικό σώμα ή για να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, που θα αναδείξουν τον επόμενο καγκελάριο της χώρας.

Η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί εμπλοκή της στις εκλογικές διαδικασίες τρίτων χωρών, από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ προ πενταετίας μέχρι το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία και σε αναμετρήσεις στον Καναδά και αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Οι καταγγελλόμενες από το Βερολίνο κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιούνται σε μια ευαίσθητη πολιτικά συγκυρία για τη Γερμανία καθώς η Μέρκελ ετοιμάζεται να αποχωρήσει και το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει ανοικτό, με τον Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο Όλαφ Σολτς να διατηρεί μικρό, αλλά σταθερό προβάδισμα έναντι του συντηρητικού αντιπάλου του, Άρμιν Λάσετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βουλευτές και μέλη του προσωπικού της Μπούντεσταγκ παρατήρησαν ένα κύμα επιθέσεων phishing μέσω emails, με στόχο την εγκατάσταση κατασκοπευτικού λογισμικού για την υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Προσφιλής στόχος των Ρώσων πρακτόρων ήταν το κόμμα των Πρασίνων της Αναλένα Μπέρμποκ, που η Μόσχα θεωρεί ως τη σοβαρότερη απειλή για τα συμφέροντά της (πχ. Η ολοκλήρωση του πρότζεκτ του αγωγού NordStream2), αλλά καθώς το άστρο της Μπέρμποκ ξεθώριαζε οι στόχοι των επιθέσεων διευρύνθηκαν. Αν και δεν αποβλέπουν σ’ ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι επιθέσεις αυτές – στην εκλογή επί παραδείγματι μιας κυβερνητικής συμμαχίας υπό τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, που ενδεχομένως θα τηρήσουν πιο ευνοϊκή στάση έναντι των ρωσικών συμφερόντων – αποσκοπούν, σύμφωνα με τους δύο Γερμανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Bloomberg, στην υπονόμευση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στους θεσμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.