ΗΠΑ: Καταγγελία οικογένειας κατά δασκάλας που κούρεψε 7χρονη χωρίς την άδεια των γονιών της

ΗΠΑ: Καταγγελία οικογένειας κατά δασκάλας που κούρεψε 7χρονη χωρίς την άδεια των γονιών της

Ο πατέρας μίας 7χρονης κοπέλας άσκησε αγωγή κατά της σχολικής περιφέρειας και δύο δασκάλων, που την κούρεψαν χωρίς την άδεια των γονιών της.

Ο Jimmy Hoffmeyer ζητά αποζημίωση 1 εκατ. δολ ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα της κόρης του, που είναι μιγάδα.

Έρευνα από τη σχολική περιφέρεια κατέληξε τον Ιούλιο ότι, ενώ η δασκάλα είχε παραβιάσει τη πολιτική του σχολείου, δεν είχε ενεργήσει όμως, με φυλετική προκατάληψη.

Την επέπληξαν, αλλά της επέτρεψαν να κρατήσει τη δουλειά της στο Δημοτικό σχολείο του Ganiard στο Mount Pleasant.

Ο Jimmy Hoffmeyer είπε στον Associated Press τον περασμένο Απρίλιο ότι η κόρη του Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο μια μέρα με τα μαλλιά της να είναι από τη μία πλευρά του κεφαλιού της.

Ένας συμμαθητής της, είχε κόψει τα μακριά σγουρά μαλλιά της Jurnee με ένα ψαλίδι, μέσα στο σχολικό λεωφορείο, είπε.

Δύο μέρες αργότερα, η Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο με τα μαλλιά στην άλλη πλευρά του κεφαλιού της, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της την είχαν πάει σε κομμωτήριο για να κάνει τα διαφορετικά μήκη λιγότερο εμφανή.

Ο κ. Hoffmeyer είπε ότι πίστευε ότι το είχε κάνει άλλο παιδί, αλλά η Jurnee του είπε ότι αυτή τη φορά ήταν ή δασκάλα.

Εκτός από την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του παιδιού, η αγωγή επικαλείται επίσης φυλετικές διακρίσεις, εθνοτικό εκφοβισμό, πρόκληση εκ προθέσεως συναισθηματικής δυσφορίας και επίθεσης.

Η περιφέρεια «απέτυχε να εκπαιδεύσει σωστά, να παρακολουθήσει, να κατευθύνει, να πειθαρχήσει και να επιβλέψει τους υπαλλήλους της και γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετείχαν σε καταγγελίες για συμπεριφορά λόγω της ακατάλληλης εκπαίδευσης, των εθίμων, των διαδικασιών και των πολιτικών και της έλλειψης πειθαρχίας, που υπήρχε για τους εργαζόμενους», αναφέρει η μήνυση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει ακόμη κατατεθεί επίσημη απάντηση από τους κατηγορούμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.