ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιαπωνία: Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των ηλικιωμένων στην χώρα – Φτάνουν τις 80 χιλιάδες

Ιαπωνία: Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των ηλικιωμένων στην χώρα – Φτάνουν τις 80 χιλιάδες

Στην Ιαπωνία σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ηλικιωμένων σε σχέση με τον πληθυσμό της, παγκοσμίως, και τα ρεκόρ συνεχίζονται.

Ο αριθμός των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία άγγιζε τον Σεπτέμβριο το 29,1% του πληθυσμού και το 13,6% του εργατικού δυναμικού της το 2020, καταγράφοντας νέο ρεκόρ σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ταχύτατη γήρανση της κοινωνίας.

Ο αριθμός των ατόμων που είναι πάνω από 65 ετών στη χώρα, η οποία έχει τον γηραιότερο πληθυσμό παγκοσμίως, ανέρχεται σε 36,4 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 220.000 από πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αναλογία ηλικιωμένων παρέμεινε πολύ πάνω από το 23,6% στην Ιταλία, τη δεύτερη χώρα με την πιο γηρασμένη κοινωνία, ενώ ακολουθεί η Πορτογαλία με 23,1%, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο επικαλείται στοιχεία του ΟΗΕ.

Ο αριθμός των ανδρών στην Ιαπωνία που είναι από 65 ετών και πάνω αγγίζουν τα 15,83 εκατομμύρια, ενώ οι γυναίκες ανέρχονται σε 20,57 εκατομμύρια.

Ανά ηλικιακή ομάδα, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι από 80 ετών και πάνω ανέρχεται σε 12,06 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 460.000 από πέρσι, ενώ οι 90 ετών και άνω έφτασαν τα 25,9 εκατομμύρια, ανάμεσά τους και 80.000 αιωνόβιοι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εθνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Πληθυσμού και Κοινωνικής Ασφάλειας, οι ηλικιωμένοι στην Ιαπωνία θα φτάσουν στο 30% του πληθυσμού το 2025 και το 35,3% το 2040.

Για 17η συνεχόμενη χρονιά από το 2004 αυξήθηκε επίσης και ο αριθμός των ηλικιωμένων που εργάζονται, ενώ από τα 9,06 εκατομμύρια ηλικιωμένους με δουλειά, τα 3,67 εκατομμύρια είναι γυναίκες.

Κατά κύριο λόγο, οι ηλικιωμένοι απασχολούνται στη χονδρική και τη λιανική, με 1,28 εκατομμύρια ηλικιωμένους εργάτες, και 1,06 εκατομμύρια αγρότες και δασοκόμους.

Η αναλογία όσων είναι πάνω από 65 ετών ή μεγαλύτεροι έφτασαν το 25,1%, η δεύτερη υψηλότερη στις μεγάλες οικονομίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, η αναλογία στη Νότια Κορέα ήταν η υψηλότερη μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών με 34,1%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε ΗΠΑ και Καναδά ήταν 18% και 12,8%, αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.