ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Νταβίντ Σασόλι

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Νταβίντ Σασόλι

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι πάσχοντας από πνευμονία.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο 65χρονος Ιταλός πολιτικός δεν προήδρευσε την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν παρέστη στην ετήσια ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την «κατάσταση της Ένωσης».

Όπως μετέδωσε το AFP, ο Σασόλι εισήχθη σε νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από πνευμονία και «του χορήγησαν αμέσως την κατάλληλη θεραπεία», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ρομπέρτο Κουίλο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κουίλο ανέφερε ότι ο Σασόλι ανέβασε πυρετό τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη και υποβλήθηκε σε τεστ για την Covid-19, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ του ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» με ανάρτηση στο Twitter.

Ο Νταβίντ Σασόλι, πρώην δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδησεογραφικών εκπομπών στην Ιταλία, εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009 με την κεντροαριστερά. Το 2019 διαδέχτηκε στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναν άλλο Ιταλό, τον Αντόνιο Ταγιάνι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει τον προσεχή Ιανουάριο. Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, δεν θα είναι υποψήφιος όμως ζητά ο νέος πρόεδρος να προέρχεται από τη δική του πολιτική οικογένεια, σε εφαρμογή μιας συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει οι πολιτικές ομάδες, το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.