ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Άγρια Δύση»: Οι συνοριοφύλακες από το Τέξας κυνηγούν τους παράνομους μετανάστες με τα άλογα τους (βίντεο)

«Άγρια Δύση»: Οι συνοριοφύλακες από το Τέξας κυνηγούν τους παράνομους  μετανάστες με τα άλογα τους (βίντεο)

Έφιπποι συνοριοφύλακες από το Τέξας κυνήγησαν παράτυπους μετανάστες από την Αϊτή, κοντά στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει στον ποταμό Ρίο Γκράντε, όταν προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στις ΗΠΑ.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν έφιππους αξιωματικούς να φορούν καπέλα καουμπόι και να κλείνουν τις διόδους των μεταναστών. Ένας αξιωματικός, έβγαλε ένα χαλινάρι, το οποίο έστρεψε στο πρόσωπο ενός μετανάστη, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό έφτασε στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου, που επέκρινε τις πρακτικές των συνοριοφυλάκων και δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. «Δεν νομίζω ότι όποιος δει αυτά τα στιγμιότυπα θα θεωρήσει ότι πρόκειται για κάτι αποδεκτό ή κατάλληλο» τόνισε η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ψάκι.

Έρευνα για το περιστατικό

Ο επικεφαλής της αμερικανικής συνοριακής δύναμης Ραούλ Ορτίζ υποστήριξε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα, για να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε «μη αποδεκτή απάντηση από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Πάντως προσπάθησε να καλυφθεί, λέγοντας ότι οι αξιωματικοί επιχειρούν σε δύσκολο περιβάλλον, προσπαθώντας να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μεταναστών, ενώ παράλληλα, αναζητούν πιθανούς διακινητές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας υποστήριξε ότι οι ιμάντες χρησιμοποιούνται από έφιππους αξιωματικούς για «να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του αλόγου, προσθέτοντας ότι «θα διερευνήσουμε τα γεγονότα».

Ο άτυπος καταυλισμός έχει στηθεί κάτω από μία γέφυρα στον ποταμό Ρίο Γκράντε. Οι αρχές επιχειρούν να ανακόψουν τη ροή των παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στις ΗΠΑ με κάθε μέσο.

Μέχρι στιγμής, ο άτυπος καταυλισμός αποτελεί προσωρινή κατοικία για πάνω από 12.000 παράτυπους μετανάστες, αν και ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ υποστήριξε ότι το Σάββατο είχαν συγκεντρωθεί άνω από 16.000. Πολλοί ταξίδεψαν από τη Χιλή, προσπαθώντας να υποβάλλουν αίτημα ασύλου στις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, κι ενώ ο υδράργυρος είχε αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι παράτυποι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για τις συνεχείς ελλείψεις τροφής και νερού στον καταυλισμό.

Ορισμένοι απ’ όσους επέστρεψαν στις ΗΠΑ φαίνονται να έχουν τοποθετήσει στο κεφάλι τους σακούλες πάγου, ενώ διέσχιζαν τον ποταμό.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν στο Μεξικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.