Πόνος άπονος....

Ε.Μακρόν: «Η ιστορία Ελλάδας- Γαλλίας είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία αγάπης και ελευθερίας»

Ε.Μακρόν: «Η ιστορία Ελλάδας- Γαλλίας είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία αγάπης και ελευθερίας»

Στις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, αναφέρθηκε αμέσως μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων της έκθεσης στο μουσείο του Λούβρου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε ελληνική εφημερίδα είπε:

«Η ιστορία Ελλάδας – Γαλλίας θα λέγαμε ότι είναι μια ιστορία αγάπης και ελευθερίας μεταξύ δύο χωρών, αλλά πάνω απ΄όλα ευρωπαϊκή ιστορία. Οι Γάλλοι μαγεύτηκαν με την ιδέα να βοηθήσουν τους Έλληνες φίλους τους στην Επανάσταση. Είναι μια περιπέτεια όμως, μια οδύσσεια που έχει ως αφετηρία της τον πολιτισμό. Από τους συγγραφείς Σατομπριάν, Ουγκώ, αλλά και τον Ντελακρουά του οποίου βλέπουμε εδώ τους πίνακες. Η φιλία μεταξύ των δυο χωρών μας, είναι γερή και συνεχίζεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.