ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

ΗΠΑ: Κρούσμα λύσσας σε άνθρωπο μετά από 67χρόνια – Τον δάγκωσε νυχτερίδα

ΗΠΑ: Κρούσμα λύσσας σε άνθρωπο μετά από 67χρόνια – Τον δάγκωσε νυχτερίδα

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 80χρονος άνδρας που έπασχε από λύσσα, μετά από δάγκωμα νυχτερίδας, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Οι υγειονομικές Αρχές του Ιλινόις γνωστοποίησαν ότι ένας 80χρονος άνδρας που έπασχε από λύσσα, έφυγε από τη ζωή και είναι το πρώτο περιστατικό της συγκεκριμένης ασθένειας που εντοπίζεται στην αμερικανική πολιτεία από το 1954.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, πριν από έναν μήνα, ο 80χρονος είχε ξυπνήσει με μία νυχτερίδα στον λαιμό του.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για κρούσμα λύσσας, ενώ ο άνδρας εν τω μεταξύ παρουσίασε και σχετικά συμπτώματα, όπως πόνο στον λαιμό, πονοκέφαλο, δυσκολία στην ομιλία και στον έλεγχο των άκρων του.

Να σημειωθεί ότι η λύσσα έχει τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από κάθε άλλη ασθένεια, καθώς σχεδόν το 100% των πασχόντων που εμφανίζουν συμπτώματα, χάνουν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα εβδομάδων.

Αν και υπάρχει εμβόλιο και διαφορές επιλογές αντιμετώπισης της λύσσας, προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν ένα άτομο ξεκινήσει να εμφανίζει συμπτώματα, η κατάσταση θεωρείται σοβαρή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.