ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Eταιρία κρυπτονομισμάτων έστειλε κατά λάθος 90 εκατομμύρια δολάρια στους χρήστες της

Eταιρία κρυπτονομισμάτων έστειλε κατά λάθος 90 εκατομμύρια δολάρια στους χρήστες της

Τα λάθη στις οικονομικές συναλλαγές ειδικά αυτές των εταιριών είναι σπάνια αλλά όχι απίθανα.

Μία περίπτωση που έγινε viral είναι αυτή της cypto εταιρίας Compound, η οποία κατέθεσε κατά λάθος κρυπτονομίσματα COMP αξίας $90 εκατομμυρίων σε κάποιους λογαριασμούς χρηστών της.

Το λάθος, οφειλόταν σε bug του συστήματος που κατέληξε σε λανθασμένες πληρωμές στους χρήστες. Προφανώς, το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και η εταιρία τώρα αναγκάζεται να ζητήσει από τους χρήστες να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα.

Την έκκληση έκανε ο CEO της εταιρίας, Robert Leshner, ενώ ως κίνητρο παροτρύνει τους χρήστες να κρατήσουν το 10% των κρυπτονομισμάτων ως αμοιβή white-hat. Ταυτόχρονα όμως προσπαθεί να αποθαρρύνει αυτούς που σκέφτονται να τα κρατήσουν, λέγοντάς τους πως τα κεφάλαια αυτά θα δηλωθούν στην εφορία ως εισόδημα.

Όμως η τελευταία έκφρασή του, “most of you are doxxed”, εκνεύρισε τους χρήστες αφού εκλήφθηκε ως μία απειλή πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Leshner παραδέχτηκε πως αυτή ήταν μία ξεροκέφαλη προσέγγιση και ζήτησε συγγνώμη. Έκτοτε, ευχαριστεί μέσω Twitter τον κάθε χρήστη που επιστρέφει τα κρυπτονομίσματα ξεχωριστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.