ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η Ισπανία προσφέρει επίδομα ενοικίου στους νέους με… περιορισμούς

Η Ισπανία προσφέρει επίδομα ενοικίου στους νέους με… περιορισμούς

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να επαναφέρει το επίδομα ενοικίου, με το πλάνο της να προβλέπει τον περιορισμό τον αριθμό των πολιτών που θα επωφεληθούν απ’ αυτό προκειμένου να μην επιβαρυνθούν ιδιαίτερα τη δημόσια ταμεία.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε πρόσφατα από τη Σεβίλλη πως θα δοθεί επίδομα 250 ευρώ στους νέους από 18 ως 35 ετών με εισόδημα κάτω από 23.725 ευρώ για δύο χρόνια.

Η βοήθεια, τόνισε η Υπουργός Μεταφορών, Ρακέλ Σάντσεθ, θα φτάσει σε 40 με 50 χιλιάδες πολίτες. Σαφώς μικρότερος αριθμός από τους σχεδόν 600.000 από 18 ως και 35 ετών με χαμηλό εισόδημα που ενοικιάζουν σπίτια στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE).

Το μέτρο είχε αρχίσει το 2009 με επίδομα 210 ευρώ. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το έλαβαν περισσότεροι από 167.000 νέοι και το δεύτερο έτος είχε παραπάνω από 300.000 παραλήπτες, παρόλο που προοριζόταν για άτομα ηλικίας 22 ως 30 ετών και με εισόδημα χαμηλότερο από 22.000. Στην εποχή της λιτότητας, η Κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι αποφάσισε να το καταργήσει.

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero», η Ρακέλ Σάντσεθ, εξήγησε πως το Υπουργείο της διαθέτει 200 εκατομμύρια ευρώ για το επονομαζόμενο «bono joven». Εξ ου και οι 40 με 50.000 παραλήπτες. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις πέραν αυτών που ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι εντέλει να μειώσει το μέσο όρο ηλικίας «απογαλακτισμού» των νέων της χώρας. Επί του παρόντος, οι Ισπανοί φεύγουν από τα σπίτια των γονέων τους σε ηλικία που ξεπερνά τα 29 έτη. Σύμφωνα με την Eurostat ο μέσος όρος που αυτό συμβαίνει στην Ε.Ε. είναι τα 26,4 χρόνια. «Τα μέτρα που παίρνουμε θα αλλάξουμε την προοπτική των νέων και κυρίως τη δυνατότητά τους ν’ αποκτήσουν πρόσβαση σε κατοικία», πρόσθεσε η Σάντσεθ. Ωστόσο, άλλες κυβερνητικές πηγές εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους μήπως εξαιτίας του μέτρου αυξηθούν και πάλι τα ενοίκια στην Ισπανία – κι όχι μόνο στις περιπτώσεις των νέων, αλλά συνολικά. Αυτό δήλωσε και η Υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Ιόνε Μπελάρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.