ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία και Ιαπωνία συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για ειρηνευτική συνθήκη – Επιβεβαίωσε ο Β.Πούτιν

Ρωσία και Ιαπωνία συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για ειρηνευτική συνθήκη – Επιβεβαίωσε ο Β.Πούτιν

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για ειρηνευτική συνθήκη.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των ηγετών της Ιαπωνίας και της Ρωσίας, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική συνθήκη», απάντησε ο Μότεγκι στην ερώτηση εάν το ταξίδι των Ρώσων αντιπροέδρων Ντμίτρι Γκριγκορένκο και Marat Jusnúlin προς τα νησιά Kuril θα επηρεάσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Ιαπωνία διαμαρτύρεται για αυτήν την επίσκεψη ως «δεν είναι συμβατή με τη θέση του [Τόκιο] στα βόρεια εδάφη (όπως η Ιαπωνία αποκαλεί τα ρωσικά νησιά Κουνάσιρ, Ιτουρούπ, Σικωτάν και Χαμπομάι)».

Οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Grigorenko και Jusnúlin πραγματοποιούν επαγγελματικό ταξίδι στο νησί Sakhalin και στο Αρχιπέλαγος Kuril για να επιθεωρήσουν νοσοκομεία και σχολεία. Έχουν επίσης προγραμματισμένη συνάντηση με τοπικούς επιχειρηματίες.

Η Ιαπωνία, η οποία διεκδικεί το Kuriles, αντιδρά όλο και πιο έντονα στις επισκέψεις Ρώσων αξιωματούχων.

Από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν υπογράψει ακόμη μια συνθήκη ειρήνης, την οποία το Τόκιο προϋποθέτει με την επιστροφή των Ιτουρούπ, Κουνάσιρ, Σικωτάν και Χαμπομάι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιαπωνία παραχώρησε αυτά τα εδάφη στη Σοβιετική Ένωση το 1945 μετά τη συνθηκολόγηση στη μεγάλη πυρκαγιά και η Ρωσία ανέλαβε την κυριαρχία αυτών των νησιών ως ο νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.