ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανοί επιστήμονες αιτήθηκαν να κατοχυρωθεί συνταγματικά η προστασία της φύσης

Γερμανοί επιστήμονες αιτήθηκαν να κατοχυρωθεί συνταγματικά η προστασία της φύσης

Πάνω από 150 επιστήμονες της Γερμανίας πραγματοποίησαν έκκληση να κατοχυρωθεί συνταγματικά, εκτός από την προστασία του κλίματος, και η προστασία της φύσης.

«Θα πρέπει να γίνει το κοινό όραμα για κάθε πολιτική δράση η προστασία της φύσης. Οι πολιτικοί υστερούν πολύ στην λήψη μέτρων παρά την αυξανόμενη πίεση για δράση», τονίζουν στην έκκλησή τους, όπως γράφει το περιοδικό «Spiegel».

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις υφιστάμενες υποχρεώσεις της, δεν έχει επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει», τονίζουν οι επιστήμονες στην εν λόγω έκκληση. Μερικοί μάλιστα εξ αυτών είναι κυβερνητικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Συμβουλίου των Ειδικών για Περιβαλλοντικά Θέματα και του Επιστημονικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την άποψη των επιστημόνων, «όλες οι κρατικές επενδύσεις και οι ρυθμιστικοί κανόνες γι αυτές θα πρέπει να εξετάζονται υπό το πρίσμα των επιπτώσεών τους στη βιοποικιλότητα. Ένας τυχών “Νόμος για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας” θα πρέπει να ρυθμίζει τις υπάρχουσες εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ της προστασίας του κλίματος και της φύσης με θέματα όπως είναι η επέκταση της αιολικής ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά ανοιχτού χώρου, η ανέγερση φραγμάτων ή η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών», τονίζουν επίσης στην έκκλησή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.