Επιμένουν οι λιμενεργάτες στην Τεργέστη – Μάχες σώμα με σώμα – Διαδηλώσεις σε όλη την Ιταλία

Επιμένουν οι λιμενεργάτες στην Τεργέστη – Μάχες σώμα με σώμα – Διαδηλώσεις σε όλη την Ιταλία

Συγκλονιστικές εικόνες από το λιμάνι της Τεργέστης όπου οι απεργοί λιμενεργάτες δεν υποχωρούν και εξακολουθούν να το κρατούν αποκλεισμένο με την αστυνομία να απαντάει με ρίψεις νερού.

Η αστυνομία εκκένωσε τη Δευτέρα (18/10) την πύλη 4 του λιμανιoύ της Τεργέστης στην Ιταλία, έξω από την οποία είχαν συγκεντρωθεί λιμενεργάτες που ζητούν την κατάργηση του μέτρου για το πράσινο πάσο εμβολιασμένου για τον κορονοϊό. Παράλληλα με τις ρίψεις νερού, οι άνδρες και οι γυναίκες της ιταλικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα.

Διαδηλωτές ένιωσαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία. Οι αρχές τονίζουν ότι η κινητοποίηση ήταν παράνομη και ότι, μέχρι σήμερα το πρωί, είχαν γίνει επανειλημμένες εκκλήσεις στους λιμενεργάτες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Προσπαθώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους, οι λιμενεργάτες δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία. Πριν από λίγο, περίπου δυο χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο τη πόλης της Τεργέστης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σημερινή επιχείρηση των αστυνομικών αρχών.

Οι λιμενεργάτες που αντιδρούν στο μέτρο του πράσινου πάσου ανακοίνωσαν ότι η απεργία τους πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.