ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σ.Λαβρόφ: «ISIS και Αλ Κάιντα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αστάθεια στo Αφγανιστάν»

Σ.Λαβρόφ: «ISIS και Αλ Κάιντα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αστάθεια στo Αφγανιστάν»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε πως ISIS και Αλ Κάιντα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αστάθεια στη χώρα.

«Η δημόσια υποστήριξη σχετίζεται με αρμόδιες κοινωνικές πολιτικές και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, το συζητήσαμε λεπτομερώς με την αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν» επεσήμανε ο Λαβρόφ και συμπλήρωσε πως η άλλη πλευρά ενημερώθηκε για την επιμονή της ρωσικής πλευράς στην «πολιτική αποτροπή της χρήσης του αφγανικού εδάφους εναντίον τρίτων χωρών, κυρίως γειτόνων».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ακόμα, επεσήμανε πως η αλλαγή του καθεστώτος της χώρας είναι γεγονός και αναφέρθηκε στις προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασης από τους Ταλιμπάν.

«Τώρα, μετά από μια ριζική αλλαγή της κατάστασης, είναι ήδη άσκοπο να αναζητούμε τους υπαίτιους για το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί ένα απτό αποτέλεσμα στο θέμα της εθνικής συμφιλίωσης» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Συμπλήρωσε, δε, πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις.

«Τώρα μια νέα κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλη ευθύνη στο κίνημα των Ταλιμπάν. Σημειώνουμε τις προσπάθειές τους να σταθεροποιηθεί η στρατιωτικοπολιτική κατάσταση, να βελτιωθούν οι δραστηριότητες του κρατικού μηχανισμού» είπε ο Λαβρόφ.

Κριτική στις ΗΠΑ

Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επέκρινε την απουσία των Ηνωμένων Πολιτειών από τις συζητήσεις για το Αφγανιστάν και εξέφρασε τις ελπίδες του πως η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη στην ανάγκη συνεργασίας.

«Εκφράζουμε λύπη σχετικά με το ότι οι Αμερικανοί συνεργάτες μας δεν συμμετέχουν στη συνάντηση. Έχουμε παρατηρήσει πως οι ΗΠΑ αποφεύγουν τη συνάντηση της Διευρυμένης Τρόικα για δεύτερη συναπτή φορά» είπε και συνέχισε: «Ελπίζω οι ΗΠΑ να παραμένουν έτοιμες να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια για το Αφγανιστάν και ο νέος ειδικός εκπρόσωπος θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βήματα, συμπεριλαμβανομένου του επόμενου γύρου συνομιλιών».

Ο ΟΗΕ να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο

Ο Λαβρόφ, ακόμα, έκρινε πως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην εξομάλυνση της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό συντονιστικό ρόλο στην παγίωση των διεθνών προσπαθειών για το Αφγανιστάν. Ελπίζω ότι η συλλογική έκκληση των χωρών, που συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Μόσχας, προς την ηγεσία και όλα τα μέλη του ΟΗΕ να ακουστεί και στο άμεσο μέλλον να λάβουμε μια θετική αντίδραση» επεσήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.