ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Η FDA ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

ΗΠΑ: Η FDA ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Επίσημα εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) το εμβόλιο της Pfizer για την ηλικακή ομάδα 5 έως 11 ετών. Με το πράσινο φως της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής, διευρύνεται η κλίματα των ηλικιών για τη θωράκιση απέναντι στον ιό και ανοίγει ο δρόμος για το ταχύτερο χτίσιμο τείχους ανοσίας.

Επιτροπή του FDA συνεδρίασε την Τρίτη και ψήφισε υπέρ της έγκρισης της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά θα είναι επιλέξιμα για να εμβολιαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι πριν από λίγο διάστημα, το εμβόλιο ήταν διαθέσιμο για παιδιά από 12 ετών και άνω.

Στην εκτίμηση ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμα, για τα παιδιά 5-11 ετών, την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου προχώρησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντοντι Φάουτσι, πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο δίκτυο ABC.

Αποτελεσματικό κατά 90,7% αποδείχτηκε το εμβόλιο της Pfizer στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης Covid σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα κλινικών δοκιμών που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στις δοκιμές της Pfizer, έλαβαν μια δόση 10 μικρογραμμαρίων, μικρότερη από αυτή των 30 μικρογραμμαρίων που χορηγείται σε ενήλικες. Η εταιρεία είπε ότι η δοσολογία ήταν ασφαλής και ότι οι συμμετέχοντες στη δοκιμή εμφάνισαν μόνο ήπιες παρενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τα 2.268 παιδιά των δοκιμών, σε περισσότερα από τα μισά χορηγήθηκε το κανονικό φάρμακο σε σχέση με το placebo. Δεκαέξι παιδιά που έλαβαν το placebo, εμφάνισαν συμπτώματα της Covid-19, σε σύγκριση με τρία που έλαβαν το εμβόλιο, αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.