ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τ.Μπάιντεν και Ρ.Τ.Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν στην Γλασκώβη

Τ.Μπάιντεν και Ρ.Τ.Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν στην Γλασκώβη

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρώμη για τη G20 και στη Γλασκώβη για τη διάσκεψη για το κλίμα αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο τραπέζι βρίσκονται ανοιχτά «φλέγοντα» ζητήματα για τον Αμερικανό πρόεδρο, όπως οι κατηγορίες της στενής συμμάχου Γαλλίας για προδοσία, όσον αφορά στη συμφωνία με την Αυστραλία για τα υποβρύχια, αλλά και οι απαιτήσεις της Τουρκίας για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημέρωσε ο Λευκός Οίκος, αναμένεται κατ΄ιδίαν συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του στη Γλασκώβη.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών θα είναι το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη συμφωνία για την αγορά των F-16 από την Τουρκία μετά την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει άλλωστε δηλώσει ότι θα συζητήσει την επιστροφή από την Ουάσινγκτον των 1,4 δισ. δολαρίων για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που αρνήθηκε να στείλει στην Άγκυρα, κατά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, στην Γκλασκώβη.

Ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν στην Τουρκία την αγορά μαχητικών F-16 μετά τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35.

Η εδώ και δεκαετίες εταιρική σχέση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ έχει περάσει από μεγάλη αναταραχή τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω διαφωνιών σε διάφορα ζητήματα, ενώ νέο ρήγμα δημιούργησε η πρόθεση της Τουρκίας, την περασμένη εβδομάδα, να απελάσει τον πρέσβη των ΗΠΑ μετά το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος ο Οσμάν Καβαλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Γλασκώβη στις 31 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.