ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προσβολή η έλευση της Α.Μέρκελ ανήμερα της ημέρας του «ΟΧΙ»: Η πολιτικός που επέβαλε οικονομική κατοχή στην Ελλάδα

Προσβολή η έλευση της Α.Μέρκελ ανήμερα της ημέρας του «ΟΧΙ»: Η πολιτικός που επέβαλε οικονομική κατοχή στην Ελλάδα

Η Ελλάδα γιόρταζε χθες το «ΟΧΙ» που είπε στους Ιταλούς και στους Γερμανούς, αυτή την ημέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βρήκε λογικό να καλέσει την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την γυναίκα που έχει επέβαλε οικονομική κατοχή στην Ελλάδα.

Μια κίνηση που συνιστά βαριά διπλωματική απρέπεια, που αγγίζει τα όρια της εθνικής προσβολής καθώς την ημέρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός γιόρταζε το μεγάλο «ΟΧΙ» που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς ήρθε στην χώρα η πολιτικός στην οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών υποκλίθηκαν.

«Η επίσκεψη έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων» δήλωσε σχεδόν απολογητικά ο Κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, την προηγούμενη εβδομάδα, για την επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε στη δήμιο της χώρας που κατέφτασε στην Αθήνα, αφού προηγουμένως υποκλίθηκε στον Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τις ακλόνητες σχέσεις της Γερμανίας με την εχθρική γείτονα.

Απολογισμό όμως για ποιον ακριβώς; Οι Έλληνες πολίτες αξιώνουν από τη Μέρκελ ορισμένα απολύτως συγκεκριμένα πράγματα:

Πρώτον, ένα δημόσιο και σεμνό «ευχαριστώ» για το γεγονός ότι η διαρκώς λοιδορούμενη Ελλάδα έσωσε τις γερμανικές τράπεζες από τη χρεοκοπία. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στη Μέρκελ ότι η ίδια και το σύστημα της χώρας της ελεεινολογούσαν καθημερινά, αναπαράγοντας άθλια στερεότυπα, τους φίλεργους Έλληνες σαν τους «τεμπέληδες του Νότου» που εποφθαλμιούν τις οικονομίες του «νοικοκύρη Βορρά».

Και να της θυμίσει επίσης ότι και μέσα στη γερμανική Βουλή ακούστηκε από φιλότιμους Γερμανούς, διότι υπάρχουν και τέτοιοι, η λέξη «Ντροπή» για τη στυγνή τοκογλυφία της Μέρκελ εις βάρος της χρεοκοπημένης Ελλάδας και την απόλυτη απουσία κοινοτικής αλληλεγγύης!

Το δεύτερο που αξιώνει επιτακτικά ο ελληνικός λαός είναι μια επίσης δημόσια και συντετριμμένη «συγγνώμη». Για τα θύματα που προκάλεσαν οι ανελέητες οικονομικές ερπύστριες της πολιτικής του Δ’ Ράιχ στην έρημη χώρα. Για τη στυγνή οικονομική κατοχή που υπαγόρευε ακόμα και ποιες δημόσιες επιχειρήσεις θα βγούνε στο σφυρί.

Για χιλιάδες απεγνωσμένους πατριώτες που αυτοκτόνησαν, για τα εκατομμύρια των ανέργων, για τη φτώχεια που επέβαλε εκδικητικά στη χώρα, για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που ξενιτεύτηκαν, ακόμα για τη μείωση του προσδόκιμου ζωής!

Το τρίτο είναι μια επιβαλλόμενη πολιτική δήλωση ότι η πατρίδα της θα αναγνωρίσει τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ναζί πρόγονοί της στη χώρα, τις απερίγραπτες ωμότητες και καταστροφές, καθώς και την καταλεηλάτηση του εθνικού πλούτου και αρχαιοτήτων, της κατεχόμενης Ελλάδας, η οποία υποχρεώθηκε ακόμα και να δανείσει αναγκαστικά τον στρατό κατοχής!

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα

H Άνγκελα Μέρκελ στις 9 το πρωί θα δώσει ομιλία σε νέους στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Θα γίνει δεκτή από την ΠτΔ στις 10:15 το πρωί, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 10:50 στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30. Η κυρία Μέρκελ επισκέπτεται τη χώρα μας κατόπιν της πρόσκλησης που της απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία, ενώ χθες το βράδυ οι δύο ηγέτες δείπνησαν στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψή της έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι ένας απολογισμός – σημειώνουν – που θα γίνει σε μια άλλη φάση, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα του 2021 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010, ενώ και η Ευρώπη του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πλέον διαφορετική.

Αναφέρουν, επίσης, ότι η επίσκεψη της Α.Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας τόσο για τις ισορροπίες εντός Ε.Ε., αλλά και για την Ελλάδα, η οποία πλέον έχει κάνει φυγή προς τα εμπρός. Ταυτόχρονα, έρχεται σε μια συγκυρία που στην Ευρώπη συνυπάρχουν η ενεργειακή και η πανδημική κρίση και αναζητούνται λύσεις.

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Α.Μέρκελ, οι ίδιες πηγές προσθέτουν, θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, θα συζητήσουν για το Μεταναστευτικό, την κατάσταση στη Λιβύη, αλλά και για τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση, ζήτημα το οποίο έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική του διάσταση και τη σημασία που έχει για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν ακόμα οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, αλλά και η ευρωπαϊκή συζήτηση για δημοσιονομικούς κανόνες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της συγκυρίας και στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Το δείπνο Μητσοτάκη – Μέρκελ στον Λυκαβηττό

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στις 20:30 το βράδυ, έξω από το σπίτι του, παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της έδειξε στην Άνγκελα Μέρκελ την εντυπωσιακή θέα του φωτισμένου Παρθενώνα και ακολούθως οι δύο τους, εισήλθαν στο εσωτερικό και κάθισαν στο σαλόνι. Στις δύο ώρες που διήρκησε η επίσκεψη, οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες, συζήτησαν διμερή και διεθνή θέματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.