Σαουδική Αραβία: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τον Λίβανο και απελαύνει τον πρεσβευτή του

Σαουδική Αραβία: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τον Λίβανο και απελαύνει τον πρεσβευτή του

Τελεσίγραφο 48 ωρών έδωσε η Σαουδική Αραβία στον Λιβανέζο πρέσβη στο Ριάντ για να φύγει από τη χώρα, με τις σχέσεις των δύο κρατών να βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του βασιλείου, το Ριάντ ανακάλεσε επίσης τον πρέσβη της χώρας στη Βηρυτό, ζητώντας του να γυρίσει πίσω για «διαβουλεύσεις».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters που επικαλείται επίσης κρατικά μέσα ενημέρωσης, η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές από τον Λίβανο.

Νωρίτερα, διπλωματική πηγή είχε δηλώσει ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας σκέφτονται να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με τον Λίβανο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ιστορικό «χαμηλό», καθώς την προηγούμενη εβδομάδα λιβανέζικα ενημέρωσης δημοσίευσαν δηλώσεις του Υπουργού Πληροφοριών της χώρας, George Kordahi, ο οποίος ανέφερε ότι οι πράξεις της αραβικής συμμαχίας, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, προς την Υεμένη ήταν άκρως επιθετικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.