Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν κάποιος δεχθεί μία σφαίρα

Ποιες οι παρακείμενες ζημιές

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν κάποιος δεχθεί μία σφαίρα

Σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί πως είναι να πεθάνει κάποιος από τον πυροβολισμός και είναι μία εμπειρία που σίγουρα δεν θέλει να ζήσει.

Σύμφωνα με το grunge.com, είναι η ορμή της σφαίρας που την καθιστά τόσο καταστροφική. Η ορμή καθορίζεται από ένα συνδυασμό μάζας πολλαπλασιασμένη με ταχύτητα και τα όπλα πυροβολούν σφαίρες με τόσο εξωφρενικές ταχύτητες -η μέγιστη ταχύτητα που φτάνει μια σφαίρα υπολογίζεται περίπου στα 2,7 χλμ./ ώρα- προκαλώντας τρομακτικές επιπτώσεις σε οποιονδήποτε στόχο βρεθεί στη γραμμή των πυρών.

Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα όταν κάποιος πεθαίνει από πυροβολισμό

Φυσικά, η ζημιά που προκαλεί μια σφαίρα στο ανθρώπινο σώμα διαφέρει πολύ ανάλογα με παράγοντες όπως ο τύπος του όπλου, η γωνία, η περιοχή που χτυπήθηκε και ούτω καθεξής, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πραγματικά τρομακτικές, αναφέρει το grunge.com. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 από την Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, οι πληγές από σφαίρες στον εγκέφαλο είναι οι πιο επικίνδυνες, με αναφερόμενο ποσοστό επιβίωσης τότε μόλις 10-15%.

Η φοβερή δύναμη μιας σφαίρας έγκειται στην ικανότητά της να διεισδύει και να σκίζει τα εσωτερικά όργανα. Το PBS μοιράστηκε τη θλιβερή ιστορία ενός 14χρονου αγοριού που τραυματίστηκε με πυροβολισμό στην κοιλιά το 2014. Ένας από τους πνεύμονες, η σπλήνα, το διάφραγμα, το πάγκρεας, τα έντερα και το στομάχι του είχαν σπάσει από τον πυροβολισμό, προκαλώντας άφθονες ποσότητες εσωτερικής αιμορραγίας, ενώ εξωτερικά, ήταν εμφανείς μόνο οι μώλωπες από την πρόσκρουση και μια τακτοποιημένη μικρή πληγή. Οι σφαίρες, ωστόσο, μπορούν ακόμη και να σπάσουν τα οστά, αναφέρει το grunge.com.

Ποιες οι παρακείμενες ζημιές που προκαλεί μια σφαίρα

Ο Δρ. Bill Smock, από το Metro Police Surgeon, αναφέρει το grunge.com, ισχυρίζεται ότι μικρότερα πυροβόλα όπλα μπορούν να βλάψουν τον περιβάλλοντα ιστό των οργάνων, για περίπου 3/4 της ίντσας γύρω από την πρόσκρουση. Με ένα μεγαλύτερο όπλο, σύμφωνα με τον Smock, αυτή η ζημιά εκτείνεται έως και περίπου 4 ίντσες από το σημείο που διείσδυσε η σφαίρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ. Agnibho Mondal, από το School of Tropical Medicine στην Καλκούτα, γράφει στο ιστολόγιό του ότι οι πληγές εξόδου (όπου η σφαίρα διεισδύει στο σώμα εντελώς και βγαίνει) τείνουν να αιμορραγούν ακόμη περισσότερο και να είναι μεγαλύτερες από την πληγή που προκλήθηκε όταν εισήλθε η σφαίρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.